Роналдо се опростио емотивном поруком :: Semberija INFO ::

 

Роналдо се опростио емотивном поруком


Фото - Инстаграм
Фудбалска репрезентација Португала није успјела да се домогне самог краја Свјетског првенства у Катару, пошто је поражена од Марока у мечу четвртфинала са 1:0. Ово је уједно значило и крај посљедњег плеса за једног највећих фудбалера у истроји Кристијана Роналда, који се од националног дреса опростио срцепарајућом поруком.

Роналдо је меч против Марока почео са клупе, ушао је у другом полувремену и покушао је да промијени нешто, али му није ишло. Његов Португал је поражен, мораће да се врати кући, а самим тим и да се опрости од сна да освоји Свјетско првенство.

О свему томе је причао у својој поруци коју је оставио на Инстаграм профилу само дан након елиминације, а коју преносимо у цијелости.

"Освајање Свјетског првенства с Португалом био је највећи и најамбициознији сан у мојој каријери. На срећу, освојио сам многе међународне титуле, укључујући и онај трофеј с Португалом, али стављање имена наше репрезентације на највише мјесто на свијету је био мој највећи сан.

Борио сам се за то. Борио сам се за овај сан. У својих пет наступа на Свјетским првенствима за ових 16 година, увијек уз велике играче и уз подршку милиона Португалаца, дао сам све од себе. Оставио сам све на терену. Никада се нисам окренуо од борбе и никад нисам одустао од тог сна.  Нажалост, јуче се сан завршио. Не вриједи бурно реаговати. Само желим да сви знају да је много тога речено, написано, много шпекулисано, али моја посвећеност Португалу се није промијенила ни на тренутак. Увијек сам био још једна особа која се борила за свачији гол и никада не бих окренула леђа саиграчима и својој земљи.

За сада, нема много више да се каже. Хвала, Португалу. Хвала, Катару. Сан је био лијеп док је трајао... Сада је вријеме да будете добар савјетник и дозволите свакоме да извуче своје закључке."


Независне новине