Тијана Бошковић најбоља спортисткиња из Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Тијана Бошковић најбоља спортисткиња из Републике Српске


Одбојкашка краљица планете Тијана Бошковић по трећи пут окитила се наградом најбољег спортисте из Републике Српске.

Жири 68. Избора десет најбољих спортиста "Гласа Српске" није имао тежак задатак када је у питању ова категорија, установљена 2017. године. Толико тога написано је и речено о феномену свјетске одбојке, а оно што је на понос свих нас може да се сажме у неколико ријечи - најбоља на свијету долази из Републике Српске.

И тако већ неколико година уназад. Билећанка је доминирала и током 2022. године, пошто је заједно са репрезентацијом Србије други пут заредом покорила свијет. Партијама у Пољској и Холандији завриједила је МВП признање и наставила импозантан низ којем се не назире крај.

Због клупских обавеза Бошковићева нажалост није могла да присуствује додјели, а награду је преузео њен брат Вук, иначе члан Кошаркашког клуба Борац из Бањалуке. Бошковићева се присутним обратила путем видео-линка.

- Желим да захвалим "Гласу Српске" на избору за најбољег спортисту из Републике Српске. Ви знате колико ми значе награде и признања која стижу из Српске, као и огромна подршка коју ми дајете годинама. Надам се да ћемо у будућности имати још много разлога за радост и славље. Свим читаоцима "Гласа", као и свим грађанима Републике Српске, желим срећну Нову годину и предстојеће празнике. Пожељела бих свима прије свега много среће и здравља. Велики поздрав из Истанбула - нагласила је Бошковићева.

Ову награду одговорни у "Гласу" установили су 2017. године, а односи се на спортисте из Српске који успјехе биљеже под заставом Србије.

Прву је добио Немања Мајдов, затим је на ред дошла Бошковићева (2018. и 2019. године), да би џудиста из Источног Сарајева поново био на трону 2020. Најбоља за 2021. годину је кошаркашица Саша Чађо, а Бошковићевој је ово рекордно треће признање.

Прву сениорску медаљу са великог такмичења донијела је 2015. године, када је имала само 18 година. Од тада до данас са саиграчицама је освојила два европска злата, сребро и бронзу, два свјетска злата, олимпијско сребро и бронзу те доста одличја са других такмичења.

Сасвим довољно да већ сада конкурише за најбољу која је икада пребацивала лопту преко мреже. Чланица турског Езачибашија има тек 25 година и сигурно ће исписати још многе странице историје.

(Глас Српске)