Посљедњи окршај Модрића и Месија на СП: Хрватска или Аргентина :: Semberija INFO ::

 

Посљедњи окршај Модрића и Месија на СП: Хрватска или Аргентина


Стигли смо до саме завршнице Свјетског првенства.

Вечерас је на програму прво полуфинале између Хрватске и Аргентине. Хоће ли Хрвати други пут узастопно у велико финале (играју треће полуфинале) или ће Аргентинци највећу утакмицу играти по четврти пут у историји, сазнаћемо вечерас (20 сати) на највећем катарском стадиону „Лусаил“.

Прије четири године на Мундијалу у Русији, Хрватска је разбила Аргентину са 3:0 (Ребић, Модрић, Ракитић) и управо се овај меч окарактерисао као прекретница за Златка Далића, који је касније са својим пуленима стигао до великог финала. Истина овај меч ће имати много већу тежину него у Русији (групна фаза), јер побједник долази на корак до сна.

Тај сан сањају сви, а чини се највише капитени ове двије селекције. Велики играчи са истим инцијалима и са истим бројем на дресу (10). Вечерас ћемо вјероватно видјети посљедњи обрачун Луке Модрића и Лионела Месија на Свјетским првенствима. Хрватска је урадила по многима више него прије четири године иако је тада играла финале. 

Сада их 90 или можда нешто више минута дијели да понове невјероватан успјех и поново дођу у прилику да се боре за „богињу“. Модрић у Катару има прилику да заокружи невјероватну причу са „ватренима“. Са евентуалном титулом о Модрићу ће се са справом расправљати о највећем везном фудбалеру у историји, иако и данас без ње спада у ред највећих.

Хрвати Играју против још једне велике селекције, која је вјероватно слабија од Бразила којег су већ послали кући, али која има Лионела Месија. Јасно је да ово посљедња прилика за Месија да изађе из сјене Дијега Марадоне и заслужи статус божанства, а то ће бар када је у питање репрезентативни фудбал бити могуће ако само оде до краја, иако је ће неки рећи да је Меси већ највећи свих времена. Ако ствари оде до краја биће јасно ко је ГОАТ. Предност јужноамеричке селекције та што никада није изгубила полуфинални меч (4-4), али и трибине. Наиме, очекује се да ће Месија и друштво бодрити преко 50.000 Аргентинаца.

Нема сумње да нас вечерас чека спектакл. Јасно је да ће Далићево главно оружје бити кичма тима, трио фантастикус, Модрић-Ковачевић и Брозовић, док ће се Гаучоси највише ослонити на Месија, иако се очекује да вечерас велику помоћ има од Анхела Ди Марије. Очекује се тврда утакмица, вјероватно да доста емоција са обје стране,. Национални набој и код једних и других је израженији него код других селекција, а то је један од разлога зашто су данас ту гдје јесу.
Модрић или Меси, Хрватска или Аргентина, сазнаћемо вечерас. Утакмица почиње у 20 сати.
 
(Независне)