Одбрана главни адут бх. шампиона :: Semberija INFO ::

 

Одбрана главни адут бх. шампиона


Сваки резултат без примљеног гола за нас ће бити позитиван, казао је Хусреф Мусемић, шеф стручног штаба Сарајева, уочи вечерашње прве утакмице 3. кола квалификација за Лигу Европе против БАТЕ Борисова.

"Бордо тим" након елиминације у првом колу Лиге првака од Селтика у трећу рунду Лиге Европе дошао је вољом жријеба, који му је омогућио прескакање друге степенице. Стратег "бордо тима" између двије међународне утакмице сусрео се са низом повреда, што додатно отежава оглед против квалитетног ривала са богатим искуством на међународној сцени.

"Против екипе која је у посљедњих 11 година девет пута играла групну фазу Лиге Европе или Лиге првака као приоритет се намеће да се фокусирамо прије свега да сачувамо властиту мрежу, па тек онда да тражимо начин да направимо нешто више према напријед. У односу на задњу утакмицу у БХ Телецом Премијер лиги БиХ са Слободом сада ћемо на располагању имати опорављене Мерсудина Ахметовића и Аладина Шишића. Крсту Велкоског смо одмарали против Слободе и он ће такође бити у конкуренцији за БАТЕ. Имамо још неколико повријеђених играча, али то не значи да они који су нам на располагању не могу одговорити задатку. Најбољи играч је здрав играч и не треба да се оптерећујемо неким проблемима на које не можемо утицати. Треба настојати одиграти што боље, а ја вјерујем да то моји момци могу. И против Селтика без обзира на два пораза показали смо да можемо парирати великима, а против Бјелоруса ћемо бити још бољи", сматра Мусемић. 

Због инфраструктурног критерија, који Олимпијски стадион "Асим Ферхатовић Хасе - Кошево" не испуњава, актуелни прваци и освајачи Купа Босне и Херцеговине ће домаћини Бјелорусима бити у Зеници на стадиону "Билино поље".

"Непријатно је што не играмо код куће, али не сумњам да ће моји играчи имати подршку навијача и у Зеници. И мјесто одигравања је нешто на шта нисмо могли утицати и зато то не треба да нам буде у фокусу интересовања и нешто што ћемо гледати као препреку", истакао је Мусемић, чији ће тим у случају проласка у плеј-оф играти са бољим из двомеча Астана (Казахстан) - Валета (Малта).

Фудбалери Зрињског вечерас ће у трећем колу квалификација за Лигу Европе играти против Малмоа. "Племићи" су пут у Шведску изборили након елиминације македонске Академије Пандев, те фаворизованог холандског Утрехта.

"Нисмо били фаворити ни против Утрехта па смо смогли снаге и знања да направимо изненађење. Незахвално је најављивати сензацију и против Малмеа, али сам сигуран да ћемо пружити још једну добру партију. Увукли смо играчима у свијест да они могу пуно", сматра Хари Вукас, шеф стручног штаба Зрињског.

У четвртом кругу потенцијални ривал Мостарцима биће побједник из дуела Нефтци Баку (Азербејџан) - Бнеи Јехуда (Израел).

Утакмица Сарајево - БАТЕ почиње у 19.45, уз директан пренос на ТВ Нова БХ, док сусрет Малмо - Зрињски почиње у 19 часова уз пренос на Арена спорту.

Екипа која два дана раније допутује на утакмицу у госте мора се схватити максимално озбиљно, сматра првотимац Партизана Александар Шћекић пред вечерашњу утакмицу 3. кола квалификација за Лигу Европе у Београду против Малатијаспора.

Црногорски репрезентативац одлично познаје вечерашњег ривала јер је од 2016. до 2018. године играо у турском Генчлербирлиги. У то вријеме два пута је имао прилику одмјерити снаге са представником Турске.

"Сви турски тимови имају специфичан стил играња, па тако и Малатија. Доста трче, веома су агресивни и играју директан фудбал и са што мање пасова долазе до противничког гола. Када сам пре две године играо против њих имали су добру екипу, видим да је доста играча отишло, а сигурно да је нови кадар истог квалитета", рекао је Шћекић за клупски сајт.

Додаје да није чудно што је Малатија прошле сезоне савладала Фенербахче, који је био у кризи.

"Реч је о озбиљној екипи и нема заваравања да ће утакмица бити лака. Сигурно да много рачуна воде о одмору играча и привикавању у условима у којима ће играти. Зато су и дошли два дана раније у Београд", додао је Шћекић.

Сусрет Партизан - Малатијаспор игра се вечерас од 21 час. Од клубова из региона такође вечерас на терен ће и Ријека, која дочекује Аберден. Тренер Игор Бишћан за меч са Шкотима неће моћи рачунати на двојицу првотимаца, оба већ дуже повријеђена, лијеви одбрамбени Петар Мамић, те капитен Александер Горгон.

"Као и обично, посебно је неугодан капетанов изостанак. Горгон је и класа и искусник, ногометаш и особа која Ријеци у свему доноси димензију више. Међутим, морамо наћи рјешење", казао је Бишћан.

Независне новине