Аргентина спектакуларно до треће титуле првака свијета, Меси уз раме Марадони :: Semberija INFO ::

 

Аргентина спектакуларно до треће титуле првака свијета, Меси уз раме Марадони


ДОХА - Фудбалска репрезентација Аргентине трећи пут у историји освојила је титулу првака свијета, пошто је у спектакуларном финалу у Дохи савладала Француску послије бољег извођења пенала 4:2 - 3:3 (2:2).

Аргентинци су дошли до треће титуле, након 1978. и 1986. године, а Лионел Меси освојио једини трофеј који му је недостајао и који га је сврставао у легенду, раме уз раме са легендарним Дијегом Армандом Марадоном.

Уједно, постао је рекордер са 26 утакмица на Миундијалима и први фудбалер икад који је на једном Мундијал постизао гол у групној фази и на свим мечевима нокаут фазе.

Аргентинци су повели 2:0, головима Месија у 23. из пенала и Анхела Ди Марије у 36. минуту, да би изједначење Французима донио Килијан Мбапе, прво из пенала у 80. минуту, а затим још једним поготком два минута касније.

Услиједио је невјероватан продужетак, предност Аргентинцима поново је "гаучосима" донео Меси, у 109. минуту, да би трећим поготком на мечу изједначио Мбапе, из пенала у 118. минуту.

У пенал серији Емилијано Мартинез одбранио је ударац Кингслија Комана, док је Орлејн Чаумени шутирао поред гола.

Са друге стране прецизни су били Меси, Паоло Дибала, Леандро Паредес и одлучујући пенал погодио је Гонзало Монтијел.

Французи су "предали" круну освојену прије четири године у Русији, нису успјели да понове резултат Италије 1938. и Бразила 1962. године и одбране титулу, а Мбапе је постао први стријелац хет-трика у финалима.


Глас Српске