Званично: Петев је бивши, Хаџибегић нови селектор БиХ :: Semberija INFO ::

 

Званично: Петев је бивши, Хаџибегић нови селектор БиХ


САРАЈЕВО - Оно што се спекулисало посљедњих десетак дана данас је добило званичну потврду. Фарук Хаџибегић нови је селектор фудбалске репрезентације БиХ, одлучио је Извршни одбор Фудбалског/Ногометног савеза БиХ на данашњој сједници.

Шездесетпетогодишњи фудбалски стручњак из Сарајева на клупи бх. тима наслиједио је Ивајла Петева, којем је уговор истекао прије неколико дана, а који му бх. фудбалска влада није понудила продужење. Петев је на клупу бх. репрезентације стигао у јануару 2021. године, а у 20 утакмица је уписао шест побједа, те по седам ремија и пораза уз гол-разлику 19:24. Иза себе има неуспјешније квалификације за Свјетско првенство, док је утисак поправио у Лиги нација, гдје су бх. фудбалери успјели да се врате у елитну А дивизију.

Легендарни фудбалер Сарајева који је био присутан на данашњој сједници, те некадашњи тренер бројних европских клубова међу којима су Бетис и Сошо, које је увео у виши ранг такмичења већ је једном био селектор “змајева”. Истина тада се није дуго задржао. Хаџибегић је водио селекцију БиХ само седам мечева давне 1999. године и за то вријеме убиљежио двије побједе, три ремија и два пораза. Посљедњи ангажман имао је у алжирском Алџирсу, прије којег је предводио репрезентацију Црне Горе коју је увео у Лигу Б нација, а с којом се растао крајем 2020. године.

Хаџибегић је као играч са Сарајевом освојио шампионску титулу у Југославији 1985. године, а играо је још за Реал Бетис, Сошо и Тулуз. За некадашњу репрезентацију Југославије је одиграо 61 утакмицу.


Независне новине