Црвена звезда кажњена, не може да региструје играче до 28. фебруара :: Semberija INFO ::

 

Црвена звезда кажњена, не може да региструје играче до 28. фебруара


Кошаркашки клуб Црвена звезда кажњен је забраном регистрације нових играча и тренера до 28. фебруара, саопштила је данас Евролига.

У саопштењу се наводи да је Финансијски панел Евролиге казнио српског и регионалног шампиона и новчано са 25.000 евра због тешког кршења Правила о финансијској стабилности и фер-плеју (ФСФПР).

"Случај је 1. децембра 2022. године прослијеђен Финансијском панелу, независној комисији која се бави ревизијом рада клубова у складу са правилима. Финансијски панел је отворио поступак и првобитно изрекао привремену забрану регистровања нових тренера и играча", додаје се у саопштењу Евролиге.

Евролига даље наводи да је изрекла казну Црвеној звезди пошто је узела у обзир озбиљност прекршаја.

"Санкције су изречене у односу на тежину направљених прекршаја, који укључују одређена дуговања играчима из текуће и претходних сезона, као и због издавања нетачних и непрецизних информација, које су дозволиле клубу да функционише упркос нерегуларној финансијској ситуацији", наводи се у саопштењу Евролиге.

У саопштењу се подсећа да је Црвена звезда већ два пута кажњавана у претходних неколико година.

Из елитног клупског такмичења упозоравају да ће додатна кршења Правила о финансијској стабилности и фер-плеју довести до нових казни, па и до брисања побједа.

Црвена звезда на ову одлуку Евролиге може да уложи жалбу Суду за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС).
Црвена звезда је у децембру ангажовала аргентинског кошаркаша Факунда Кампаца, који због забране не може да игра у Евролиги. Аргентинац је одиграо два меча за "црвено-беле" у регионалној АБА лиги.

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је данас да ће у наредним данима наставити свим правним и дозвољеним средствима да се бори да "обори" казну Евролиге.

"Црвена звезда обавештава јавност да је у среду клубу достављена одлука и казна од стране такозваног финансијског панела ЕЛ, по којој наш клуб нема право да региструје нове играче до 28. фебруара ове године. Уз то клубу је изречена и новчана казна у висини од 25.000 евра. Црвена звезда сматра да је ова казна изузетно строга и наставиће у наредним данима свим правним и дозвољеним средствима да се бори да је 'обори'", наводи се у саопштењу Црвене звезде и додаје да ће клуб о свим детаљима свакодневно обавјештавати јавност.

(Независне)