АУТО КРОС A04: ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЈЕДНИКА КУПА ГРАДА 14. ЈАНУАРА :: Semberija INFO ::

 

АУТО КРОС A04: ПРОГЛАШЕЊЕ ПОБЈЕДНИКА КУПА ГРАДА 14. ЈАНУАРА


У организацији Ауто картинг клуба “ЖИГ ТИМ” Дворови, у суботу 14. Јануара, са почетком у 18 часова, у галерији Центра за Културу Семберија, одржаће се проглашење побједника КУПА ГРАДА Бијељина у дисциплини АУТО КРОС A04. Предсједник клуба Саша Перић изјавио је да, “у протеклој години, због не постојања шампионата БиХ и првенства РС у ауто тркама, наш клуб је уз помоћ градске управе и кабинета градоначелника Љубише Петровића ипак успио одржати три ауто крос трке колико је по правилнику о ауто спорту минимално потребно да би се куп бодовао. У три трке имали смо око 25 учесника по трци и 7 клубова из РС, Дистрикта Брчко, али и из сусједне нам Србије”.

У класи ИИ од 1201 до 1400 ccm3 прво мјесто заузео је Радовановић Милан са 91 бодом, другу позицију заузима његов клупски колега из АКК ОПТИМА МОТОРСПОРТ Јовановић Илија са 80 бодова док је трећи Живановић Спасоје са 59 бодова којиу је увој класи возио за АСК ДРИВЕР из Срског Милетића. У класи ИИИ од 1401 до 1600 ccm3 прва позиција припада Пејчић Немањи АКК ОПТИМА МОТОРСПОРТ са 114 бодова, друга Перић саши АКК ЖИГ ТИМ са 77 бодова и треће мјесто припада Живановић Спасоју са 58 бодова, али у овој класи за клуб АКК ГАС Брчко. Класу ИВ од 1601 до 2000 ccm3 покорио је Лазаревић Милан са 93 освојена бода из АКК ОПТИМА МОТОРСПОРТ, одмах иза њега је Симикић Стефан из АКК Гас Брчко са 83 бода док је трећи Јовић Младен са 52 освојена бода из АКК ЖИГ ТИМ. Најјачу класу ВИ од 2001 до 4000ccm3 освојио Јовановић Илија са 100 бодова, други је Аџић Бојан са 94 бода, а трећи Станишић Зоран са 59 бодова, сва тројица из АКК ОПТИМА МОТОРСПОРТ. У пласману клубова прво мјесто заузео је АКК ОПТИМА МОТОРСПОРТ са освојених 222 бода, други је АКК ЖИГ ТИМ са 152 бода и трећи АКК ГАС Брчко са 148 освојених бодова.

- Велику захвалност клуб организатор дугује возачима који су се прилагодили нешто захтијевним правилима ове сезоне у циљу повећавања безбиједности самих возача. Такође захваљујемо се спонзорима коју су помогли да се овај куп реализује и који су помагали из трке у трку а такође и Граду Бијељини и градоначелнику Љубиши Петровићу, предсједнику Скупштине Александру Ђурђевићу, стамбено комуналном одјељењу, Богдану Тадићу као и порталу Инфо Бијељина”, рекао је Ненад Стокић предсједник скупштине АКК ЖИГ ТИМ. Он је изразио надање да ће у наредној сезони имати шампионат БиХ, првенство РС али и да ће неке трке размјенити са комшијама у Србији.