Ђоковић фуриозно до четвртфинала Аустралијан опена :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић фуриозно до четвртфинала Аустралијан опена


Српски тенисер Новак Ђоковић фуриозно је дошао до мјеста у четвртфиналу Аустралијан опена, након што је без много проблема савладао домаћег тенисера, Алекса Де Минора (24. на АТП листи), са 3:0. По сетовима је било 6:2, 6:1, 6:2.

Већа опасност од противника за Новака је пред овај меч реално била повреда коју вуче још од Аделајда и која га мучи од старта турнира у Мелбурну.

На сву срећу, данас није било видљивих проблема, Ђоковић се сасвим солидно кретао, па је брзо пронашао свој ритам, ухватио Де Минора у "машину" и сјајном игром га спријечио и да помисли да може да дође до било какве шансе у овом дуелу.

Ђоковићев противник у четвртфиналу биће шести тенисер свијета Рус, Андреј Рубљов, који је јутрос послије праве драме савладао Данца Холгера Рунеа са 3:2 у сетовима.

Србин је кроз први сет прошао фуриозно и што је најважније, без болова. Отпор ривала сломио је у шестом гему када је направио брејк са нулом. У осмом гему је још једном одузео сервис Аустралијанцу и са 6:2 ставио тачку на овај дио игре.

Гдје је стао у првом, Новак је наставио у другом сету. Сервис и ритерн су савршено фукционисали, а љубимац домаће публике није знао шта га је снашло и није могао да пронађе ниједно рјешење да пробије Ђоковића. У другом гему је српски играч одмах направио брејк, потом га је потврдио за 3:0, па је у најдужем гему на мечу још једном брејковао немоћног Де Минора и протутњао до 2:0 у сетовима.

Ђоковић у трећем сету није ни помислио да "стисне кочницу", желио је да што прије заврши посао како не би дошао у ситуацију да осјети бол и у томе је успио.

Већ у првом гему је још једном одузео сервис збуњеном Де Минору, исто је урадио и у трећем и то је био експресан крај и идеалан сценарио за Србина, који је безболно прегрмио овај меч и имаће довољно времена да се додатно опорави и спреми за Рубљова.


Независне новине