Ђоковићева молба уочи финала Аустралијан опена :: Semberija INFO ::

 

Ђоковићева молба уочи финала Аустралијан опена


Српски тенисер, Новак Ђоковић моли навијаче да буду пуни поштовања и не прекораче границу током финала Аустралијан опена с грчким тенисером Стефаносом Циципасом.

Деветероструки првак не жели више "неугодних" искустава у "Мелбурн Парку" након што је његов отац био присиљен бити ван стадиона за Ђоковићеву полуфиналну побједу над Томијем Полом у петак навече.

Ђоковић сматра да је његов отац "злоупотријебљен" од стране проруских навијача с којима је позирао за фотографије у "Мелбурн Парку" и признаје да је ескалирајућа сага узела свој данак током његове борбе за 10. круну на Опену.

Срђан Ђоковић објавио је изјаву у којој каже да његова породица жели само мир након што су и сами проживјели рат у Србији након што се у сриједу навече појавио његов видео с фановима Владимира Путина.

Ђоковић се нада да ће се навијачи лијепо понашати када буде играо против Циципаса у "Род Лавер Арени" у недјељу у походу на рекордну 22. круну појединачног Гренд слем турнира за мушкарце.

"Срби и Грци се историјски јако добро слажу. Само не мислим да ће бити сукоба на терену и изван њега у смислу публике. Увјерен сам да ће људи подржати своје играче на начин с поштовањем и да видимо шта ће се догодити", рекао је Ђоковић.

Потом је додао:

“Надам се да ће сви људи који ће доћи на финале бити ту због тениса и спорта јер то је оно што сви желимо. Сви желимо да се играчи, навијачи, фокусирају на тенис, славе овај прекрасан спорт, диве се једном од најпосебнијих мечева у години, а то је слем финале."

Ђоковићев десети наступ у финалу АО долази годину дана након што је депортован из Аустралије јер није био вакцинисан против ковид-19.

Али, 35-годишњак тврди да не ма никакве негативне осјећаје према тој земљи.

(Независне)