Осам медаља за УНСУ на првенству РС :: Semberija INFO ::

 

Осам медаља за УНСУ на првенству РС


У организацији Карате савеза Републике Српске и техничкој организацији кк “Дрина“ из Вишеграда, прошлог викенда у Вишеграду је одржано појединачно и екипно Првенство Републике Српске за кадете, јуниоре и млађе сениоре у катама и борбама.

У конкуренцији 35 клубова и око 197 такмичара у мушкој и женској конкуренцији, KK УНСУ је остварио одличне резултате, освојивши осам медаља, од тога двије златне, двије сребрне и двије бронзане у појединачној конкуренцији у борбама и двије бронзане у екипној конкуренцији, такође у борбама. У појединачној конкуренцији у борбама, Саша Недић је освојио прво мјесто у конкуренцији сениора до 21 године, у категорији (84+) и тако понио ласкаву титулу новог сениорског првака Републике Српске. Поред њега златном медаљом и титулом првакиње Републике Српске, такође у борбама појединачно, окитила се Јелена Трипуновић у конкуренцији кадеткиња (-47).



За сребрне медаље изборили су се Александар Јовић у конкуренцији јуниора (-76) и Анђела Кнежевић у конкуренцији кадеткиња (-47). У јуниорској женској конкуренцији у категорији (-53) Николина Паприца освојила је бронзану медаљу, док је другу појединачну бронзу за KK УНСУ освојио Урош Радан у конкуренцији кадета (-63). Уз ове појединачне медаље, освојене су и двије екипне бронзе у кадетској женској конкуренцији у борбама, те у јуниорској мушкој конкуренцији такође у борбама.



-Oвим резултатаима наш клуб се у генералном пласману по успјешности нашао међу најуспјешнијим клубовима Републике Српске, заузевши одлично четврто мјесто. Првенство је било обавезујућег карактера пред Државно првенство које нас очекује већ наредне суботе у Вогошћи, а резултати које су наши такмичари постигли још су једна потврда нашег рада и квалитета. Поносни смо што смо у континуитету најуспјешнији клуб из Бијељине на републичким и државним првенствима и раме уз раме са најуспјешнијим клубовима Републике Српске, кажу у клубу. На државно првенству ће наступити у истом броју и покушати да се домогну што бољих пласмана, односно резултата који ће такмичарима обезбједити мјесто у Репрезентацији БиХ за предстојеће наступе у Чилеу на Свјетском, у Словенији на Балканском и у Мађарској на Европском првенству.

КК УНСУ/Бијељина данас