МИЛЕТИЋ ДОНЕО ПАРТИЗАНУ ЛИГУ ЕВРОПЕ! Србија ће имати два представника у УЕФА такмичењима :: Semberija INFO ::

 

МИЛЕТИЋ ДОНЕО ПАРТИЗАНУ ЛИГУ ЕВРОПЕ! Србија ће имати два представника у УЕФА такмичењима


Фудбалери Партизана одиграли су против Молдеа 1:1 у реванш мечу плеј-офа и пласирали се у групну фазу Лиге Европе

Девети пут ће црно-бели играти на јесен у групној фази Лиге Европе, а за то највише треба да захвале Немањи Милетићу који су у јату дефанзиваца Молдеа најбоље снашао и у 80. минуту главом постигао гол вредан пролаза.

Црно-бели су одлично почели мећ и већ на старту имали две добре прилике преко Зорана Тошића и Саше Зђелара, али се голман норвешког тима одлично поставио у оба тренутка.

Изабраници Сава Милошевића су у првом полувремену неутралисали нападе Молдеа, који је осим солидног продора Болија и центаршута Ејкрема у финишу првог дела игре био потпуно безопасан.

Свесни да им време није савезник играчи Молдеа су кренули на све или ништа у наставку и створили неколико прилика пред голом Стојковића, а искористили су шансу тек у 72. минуту после кикса комплетне одбране који је на другој стативи дочекао Џејмс и довео домаће у вођство.

Црно-бели су били на рубу елиминације, али је Милетић на десет минута пре краја донео радост српском тиму. До краја меча је погодио и Асано, али је гол поништен због офсајда, док је нешто касније Ожеговић био прилично себичан пропустивши прилику да донесе победу црно-белима.

Партизан ће се тако после сезоне паузе врати у Лигу Европе и играти фудбал на међународној сцени 11. пут од када постоје групне фазе.

Црно-бели ће ривале добити у петак након 13 часова, када је планиран жреб.