ПРЕБАЧЕНА СТОТКА ПРОТИВ АНГОЛЕ. ЕГЗИБИЦИЈА СРБЈЕ НА СТАРТУ СВЈЕТСКОГ ПРВЕНСТВА :: Semberija INFO ::

 

ПРЕБАЧЕНА СТОТКА ПРОТИВ АНГОЛЕ. ЕГЗИБИЦИЈА СРБЈЕ НА СТАРТУ СВЈЕТСКОГ ПРВЕНСТВА


Foto: Fiba/PROMO
Кошаркаши Србије тријумфално су стартовали на Свјетском првенству. Дуго смо чекали први наступ Ђорђевићевих Орлова, а они су на најбољи начин против, за њих слабашне Анголе, одиграли симултанку након које су славили побједу резултатом 105:59.

Од самог почетка Србија је била сајна, доминантна, лепршава, а у појединим моментима егзибицијама су српски кошаркаши дизали публику на ноге.

Најефикаснији у тиму Србије био је Богдан Богдановић са 24 поена, а по 14 су додали Никола Јокић и Никола Милутинов. Два мање постигао је Бобан Марјановић.

Саша Ђорђевић одлично је подијелио минутажу, а у тиму није било Немање Бјелице. Према посљедњим информацијама он би већ данас требало да се прикључи нормалном раду са екипом јер се не ради о тежој повреди, али су у стручном штабу одлучили да ништа не ризикују у дуелу против Анголе.

Наредну утакмицу Србија игра против Филипина, у понедјељак, 2. септембра,  а у групи са Србојом налази се још селекција Италије.

У наставку Свјетског првенсва формирају се нове групе гдје ће бити такође четири тима, а након тога по двије најбоље репрезентације иду у четвртфинале. У новој групи екипе ће играти по двије утакмице, а преносе се само бодови екипа које су отишле даље.

(српскаинфо.цом)