ПРВЕНСТВО БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ЗА КАДЕТЕ, ЈУНИОРЕ И У21 СЕНИОРЕ - Вогошћа 2019 - НЕДИЋ НОВИ ДРЖАВНИ СЕНИОРСКИ У21 ПРВАК У КАРАТЕУ - РАДАН УРОШ БРОНЗАНИ :: Semberija INFO ::

 

ПРВЕНСТВО БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ЗА КАДЕТЕ, ЈУНИОРЕ И У21 СЕНИОРЕ - Вогошћа 2019 - НЕДИЋ НОВИ ДРЖАВНИ СЕНИОРСКИ У21 ПРВАК У КАРАТЕУ - РАДАН УРОШ БРОНЗАНИ


У организацији Карате савеза БиХ, у суботу 31. avgusta 2019. у Вогошћи, одржано је Државно првенство у каратеу на ком је наступило 474 такмичара у мушкој и женској конкуренцији из 97 клубова.

Такмичење је одржано на шест борилишта, а на основу резултата са овог Првенства формираће се Репрезентација БиХ, коју очекују наступи на Свјетском, Балканском и Европском првенству.

За КК УНСУ из Бијељине наступило је шесторо такмиичара, а највише успјеха имали су, донедавно јуниор, а сада млађи сениор Саша Недић те кадет Радан Урош. 

Недић је након четири побједе у категорији млађих сениора (84кг), освојио прво мјесто и на тај начин објединио титулу првака Републике Српске и титулу првака Босне и Херцеговине.



Резултат који је постигао гарантује му пласман на Свјетско првенство крајем октобра у Чилеу, затим Балканско првенство у Словенији средином децембра и Европско првенство у Мађарској наредне године у фебруару мјесецу.

Радан Урош је, како се и очекивало, бриљантним побједама стигао до полуфинала у коме је имао повољан резултат све до самог краја, када је остао без наступа у финалу. Мора се рећи да је био драстично оштећен и да су све колеге из клуба биле јако разочарани. Требало је много снаге да се Радан Урош поврати и да у мечу репасажа за бронзу побједи. Успио је у томе и освојио бронзану медаљу која му гарантује мјесто у Репрезентацији БиХ за наступ на Балканском првенству у Словенији.



Остали такмичари из КК УНСУ, Анђела Кнежевић, Јелена Трипуновић, Александар Јовић и Александар Ивковић нису остварили значајнији резултат и њихови наступи ће бити свакако анализирани како би наредно Првенство дочекали спремнији и како би конкурисали за медаље. Они имају квалитет, поручују из бијељинског карате клуба.



-Поносни на резултате које су постигли наши такмичари, а посебно што наш клуб сада међу својим редовима има сениорског У21 првака Босне и Херцеговине. Још једном смо, према укупним пласманима, најуспјешнији клуб из Бијељине и један од четири најуспјешнија из Републике Српске.
Вјерујемо да ће надлежне институције препознати овакав резултат, те помоћи у реализацији Недићевог одласка на Свјетско првенство. Напомињемо да је само пет такмичара из Републике Српске изборило наступ у Чилеу што довољно говори о тежини и значају резултата!- истичу из КК УНСУ Бијељина.

Прес служба КК “УНСУ“/Семберија ИНФО