У Раднику презадовољни побједом: Послије паузе биће још боље :: Semberija INFO ::

 

У Раднику презадовољни побједом: Послије паузе биће још боље


Бијељина - Позитивна атмосфера вратила се у редове Радника послије прве овосезонске побједе у гостима и сви истичу да је било само питање времена када ће се ово десити.

Послије несрећне елиминације из Европе и нешто лошијег старта, Бијељинци су коначно добре игре почели да наплаћују и резултатски, те су послије побједе на свом терену у прошлом колу сада та три бода овјерили новом “тројком”, у Мостару, гдје су савладали Вележ са 1:0.

Стријелац одлучујућег гола био је Дејан Максимовић, који је мрежу ривала затресао у 68. минуту, што му је био четврти погодак ове сезоне.

- Најмање је битно ко је постигао гол, најважније је да смо стигли до три нова бода са којима смо ухватили прикључак са екипама из горњег дијела табеле. Имамо добру екипу и било је само питање тренутка када ћемо ухватити залет и кренути са добрим резултатима. Послије двије везане побједе много је лакше и вјерујем да ћемо у наставку сезоне наставити са добрим играма - нагласио је Максимовић, који се послије двије и по године, које је провео у Младости из Добоја код Какња, хрватском прволигашу Истри и Земуну вратио у јануару у редове Бијељинаца.

Иако је везни играч ове сезоне се баш “распуцао” и заједно са Велибором Ђурићем водећи је стријелац Радника.

- Ови голови са почетка првенства су награда за напоран рад током припрема и вјерујем да ће их бити још. Ова репрезентативна пауза ће нам добро доћи да се још боље уиграмо, јер је екипа доживјела доста промјена у односу на прошлу сезону - додао је Максимовић, који је каријеру почео у Козари.

Тренер Радника Младен Жижовић презадовољан је послије побједе у Мостару.

- У досадашњем току првенства остали смо без доста планираних бодова, али се са овом побједом над Вележом све вратило. До сриједе су играчи добили слободно, а онда ћемо већ почети да размишљамо о наредном дуелу у којем дочекујемо сигурно најбољу екипу у Лиги, Зрињски. Имају највећи ростер играча, али их је као и нас, Европа коштала нешто лошијег старта. Већ су ухватили залет и јуришају ка врху табеле, али ћемо се у том сусрету и ми нешто питати - истакао је Жижовић.

У суботу ће Бијељинци одиграти контролни сусрет са тренутно једном од најбољих хрватских екипа, Осијеком.

- Овај сусрет у Градском врту за нас ће бити изузетно јака провјера и сигурно ће нам добро доћи да још посложимо неке коцкице. Вјерујем да ће се у наредним данима опоравити Срђан Бечелић и Махир Карић, тако да ћемо у наставак сезоне ући комплетни - додао је Жижовић.


Вележ    0 (0)
Радник   1 (0)

Стријелац: Максимовић у 68. минуту.
Стадион: “Рођени” у Мостару.
Гледалаца: 2.500.
Судија: Франо Јелић (Широки Бријег) 6,5.
Жути картони: Урдинов (Вележ), Васић, Радовић (Радник).
Играч утакмице: Дејан Максимовић (Радник) 7.

Вележ: Бобић 6,5, Дарио 6, Звонић 6, Манев 6,5, Урдинов 6, Зељковић 6, Чивић 6,5, Ћосић 5,5 (од 70. минута Осмић -), Калезић 5,5 (од 46. минута Бехрам 6), Брандао 6, Фајић 5,5 (од 46. минута Самарџић 5,5). Тренер: Феђа Дудић.
Радник: Билобрк 7, Радовић 6,5, Симоновић 7, Мекић 6,5 (од 82. минута Мотика -), Васић 6,5, Брадоњић 6,5 (од 59. минута Хасановић 6), Попара 6,5, Пецо 7, Максимовић 7 (од 86. минута Сушић -), Ђурић 7, Шуберт 6,5. Тренер: Младен Жижовић.

Глас Српске