Свјетско првенство у кошарци: Друга побједа Србије, прегазили Филипине :: Semberija INFO ::

 

Свјетско првенство у кошарци: Друга побједа Србије, прегазили Филипине


Кошаркашка репрезентација Србије остварила је другу побједу на Мундобаскету уништивши Филипине резултатом 126:67.

Ово је била друга побједа Србије на Свјетском првенству, послије тријумфа над Анголом на старту групе Д.

"Орлови" су доминирали од почетка до краја, одрадивши лакши тренинг пред дуел одлуке за прво мјесто у групи против Италије, у сриједу.

Србија је меч завршила са нестварних 37 асистенција, што је рекорд свјетских првенстава од када се мери та статистика 1994. године.

Селектор Ђорђевић је доста ротирао, почевши са веома јаком поставом, да би касније убацио и Бобана Марјановића који није играо у првом полувремену.

Богдановић је феноменално почео трећу дионицу - за два минута постигао је 9 поена, уз двије тројке. Марјановић, који је пресједио прво полувријеме, није био добар на почетку полувремена, али је заиграо много боље нешто касније.

Поред Богдановића, који је погодио нову тројку средином 3/4, Немања Бјелица је бриљирао - пред крај треће четвртине имао је 18 поена и 6/6 из игре.

"Орлови" су пријетили да оборе рекорд по висини побједе на Мундобаскету (+67) јер су пред улазак у посљедњих десет минута имали предност од 99:48.

Филипинци су, као и у претходним четвртинама, играли добро на старту. Смањили су предност "орлова", али су они новим тајм-аутом Ђорђевића вратили ствари на своје.

Милутинов је одлично сарађивао са Мицићем, који је у посљедњој дионици забиљежио неколико асистенција.

Гудурић је поново показао да му фали самопоуздања и вјере у шут, али је одлично покривао позицију организатора игре, што ћемо можда виђати све више и више током првенства.

На крају, Србија је забиљежила један од најубједљивијих тријумфа у својој историји и Филипине послала на туширање са 59 поена заостатка.

Најефикаснији код побједника био је Бјелица са 20 поена, а пратио га је Богдановић са 17. Јокић је био бриљантан са 11 поена и по седам скокова и асистенција, а двоцифрени су били и Гудурић (12), Радуљица (13) и Марјановић (10).

Са друге стране потпуно је подбацио најбољи играч Филипина Ендреј Блеч који је шутирао 2/10 и имао пет поена. Истакли су се Перез са 16 и Далистан са 15 поена.

Меч за прво мјесто групе Д између Србије и Италије игра се у сриједу од 13.30, а Филипинци ће се за престиж трећег мјеста борити са Анголом истог дана од 9.30.

Б92/Независне новине