КК УНСУ: Саопштење за јавност поводом Свјетског првенства у Чилеу - Коначно стигли спискови :: Semberija INFO ::

 

КК УНСУ: Саопштење за јавност поводом Свјетског првенства у Чилеу - Коначно стигли спискови


Јуче су из канцеларије КС БиХ коначно стигли спискови репрезентације Босне и Херцеговине која ће крајем октобра наступити на Свјетском првенству за кадете, јуниоре и У21 сениоре у Чилеу. Како смо и раније најавили, наш млађи сениор Саша Недић налази се на списку позваних репрезентативаца У21 мушке репрезентације у категорији преко 84кг.

Према критеријумима усвојеним на сједници УО КС БиХ,  за састав репрезентације за СП у Чилеу наш млађи сениор је у категорији преко 84 кг, као државни првак са недавног Државног првенства у Вогошћи, изборио мјесто у репрезентацији и сада то можемо и желимо званично потврдити!

Поред свега, као и сваки пут као клубови смо стављени у незавидан положај, јер у року од само три дана клуб треба да изврши уплату у износу од 3000.00 КМ као аванс и гаранцију наступа. Укупна цијена, како стоји у допису канцеларије Савеза износиће између 5.000 и 6.000 КМ.

Као клуб ћемо све учинити да нашег сениора репрезентативца пошаљемо. Данас ћемо се обратити градоначелнику Града, предсједнику Скупштине града, Министарству спорта и свим другим релевантним иститицуијама, као и неким успјешним привредницима нашег града, како би заједничким снагама успјели у намјери да Град Бијељина има свога представника на Свјетском првенству.

Морамо напоменути да је из Републике Српске само петоро спортиста изборило наступ у Чилеу, да је троје из Бања Луке већ одустало због недостатка финансијских средстава и да, уколико не испоштујемо задате рокове, Саша Недић ће бити скинут са списка и замијењен. Надамо се и вјерујемо да до тога неће доћи и да ћемо бити подржани, јер да будемо искрени, ни наш Град, ни Република Српска се не може баш често похвалити учешћима наших спортиста на највећим планетарним званичним спортским смотрама!

Уложено је много труда и новца да би се од пионира створио успјешан сениор, да се истим изборимо за овакву прилику и уколико је пропустимо, питамо се, има ли смисла и како даље!?

Зато, користимо ову прилику да позовемо све оне који на било који начин могу и желе помоћи да нам се јаве на телефон: 065 520 400 или на имејл: [email protected]’’, најављено је, у саопштењу за јавност, прес служба КК ,,УНСУ“.