МОЋНА ЗВЕЗДА СРУШИЛА ЖОЦЕВ ФЕНЕР ЗА ПРВУ ПОБЈЕДУ У ЕВРОЛИГИ! :: Semberija INFO ::

 

МОЋНА ЗВЕЗДА СРУШИЛА ЖОЦЕВ ФЕНЕР ЗА ПРВУ ПОБЈЕДУ У ЕВРОЛИГИ!


Foto: Starsportphoto
Кошаркаши Црвене звезде остварили су прву побједу у новој сезони Евролиге. Београђани су у Штарк арени пред 17 000 гледалаца савладали Фенербахче 68:56, а сјајну партију у кључним моментима пружио је Мо Фаје. Домаћи тимје одиграо сјајан меч у одбрани гдје је зауставио главне играче турског тима.

Кошаркаши Црвене звезде одиграли су веома квалитетан меч против Фенербахчеа. Београђани су добро препознавали ситуације у нападу док су добром одбраном изненадили турски тим. Екипа Жељка Обрадовића није у правој форми што се осјетило у шуту за два поена.

Звезда је успјела да прва стекне осјетнију предност (27:21) захваљујући скоку у нападу, али су се на исти начин гости вратили. Домаћи тим је у првом дијелу имао превише изгубљених лопти, па се Фенербахче вратио а на одмор се ипак отишло са плус 5 (35:30).

Почетак треће четвртине донио је велике проблеме у нападу, гдје су екипе биле потпуно ван ритма. До поена се долазило веома тешко, што због добре одбране што због грешака. Београђани су се у томе бољи снашли па су успјели да стекну и девет поена вишка (46:37).

На старту посљедње четвртине домаћи тим је неколико пута лоше одиграо у нападу, док су у одбрани дозволили превише офанзивних скокова, па је Нандо Де Коло тројком смањио предност на 46:51.
 
Фенербахче се вратио у меч и због дискутабилних судијских одлука. При резултату 53:48 судије нису свирале очигледан прекршај над Гистом а гости су то казнили у транзицији. Диксон је тројком довео турски тим на само минус 2(51:53). У моментима кад се Звезда мучила Мо Фаје је погодио тројку а затим је Добрић украо лопту и закуцао за 58:51. У тим моментима Београђани су сломили ривала.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Лоренцо Браун са 13 поена и шест асистенција, док су Стратос Перперголу и Џејмс Гист додали по 11. У тиму Фенербахчеа Нандо де Коло је имао 19 поена.

Мучна атмосфера због Калинића

Најватреније присталице Црвене звезде су од старта меча вријеђале репрезентативца Србије Николу Калинића, због статова које је изнио у интервју за Блиц а затим и за ББЦ. Остатак хале је на увреде звиждао па је у појединим моментима било веома мучно.

​(српскаинфо.цом)