ПОРАЗ БОРБЕНОГ ПАРТИЗАНА, ЈУНАЈТЕДУ ЦЕО ПЛЕН :: Semberija INFO ::

 

ПОРАЗ БОРБЕНОГ ПАРТИЗАНА, ЈУНАЈТЕДУ ЦЕО ПЛЕН


Фудбалери Партизана поражени су од Манчестер јунајтеда са 1:0 у мечу трећег кола Групе Л Лиге Европе. Ове две екипе поново играју 7. новембра у Манчестеру.

Сјајна партија црно-белих у Хумској. Може се рећи – надиграо је Партизан велики Манчестер, али изостала је реализација. Горак укус након пораза, судија Ромеро није досудио пенал за нашу екипу после играња руком у казненом простору. На крају, црно-бели су ипак поражани, Манчестер је однео сва три бода и остао први у групи са седам бодова, други је Алкмар са пет, а Партизан трећи са четири, док је Астана последња без бодова.

После резервисаног старта на обе стране, борба се распламсала. Партизан је имао више од игре, нападао је, тражио шансу, али напади су се углавном завршавали надомак шеснаестерца противника. Претио је наш представник и из прекида, али завршног ударца није било.

Јунајтед је стрпљиво чекао своју шансу. Прво је Лингард, после једне лепе акције, погодио стативу. На супротној страни узвратио је Садик, и он је са око 20 метара погодио стативу.

Када се очекивало да се на одмор оде са нерешеним резултатом, повео је Јунајтед. У 43. минуту, после старта Милетића у шеснаестерцу, Вилијамс пада и судија показује на једанаестерац. Сигуран извођач најстроже казне био је Марсијал.

У другом полувремену Партизан је кренуо по изједначење. Ређали су се напади црно-белих, а идеалну шансу пропустио је Сума, тачније његов ударац голман Јунајтеда успео је да одбије у поље.

Противник се свесно повукао, препустио иницијативу црно-белима и чекао шансу из контранапада. Створили су неколико шанси, али без реализације.

Партизан је оштећен за чист пенал: након набачене лопте, Милетић је одлично скочио, главом удара лопту која погађа у руку одбрамбеног играча, али судија није показао на белу тачку, и, као и у претходној ситуацији када је после шута Натха лопта погодила у руку одбрамбеног играча Јунајтеда, епилог је био два жута картона за играче црно-белих.

Покушао је Партизан да стигне до изједначења, стварао је шансе, али изостала је реализација.

​(ртс)