Ђоковић побиједио Пера, Србија избацила Француску из Дејвис купа :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић побиједио Пера, Србија избацила Француску из Дејвис купа


Новак Ђоковић је побједио Беноу Пера и потврдио побједу Србије над Француском у групној фази Дејвис купа.

Ђоковић је савладао Пера са 2-0 у сетовима (6:3, 6:3) послије једног часа и десет минута тениса.

Србија је Новаковим успјехом савладала Французе и обезбиједила прво мјесто Групе А Дејвис купа, те и лакши дуел у четвртфиналу, а успут избацила "триколоре" са такмичења због тога што јој за сада није препустила ни један сет у два дуела.

Српска репрезентација ће у четвртфиналу играти са неком од двије најбоље другопласиране екипе друге фазе, а то ће бити или Русија или неко други ко обезбиједи пласман.

Подсјетимо, Крајиновић је савладао Француза са 2-0 у сетовима, послије једног часа и 50 минута игре – 7:5, 7:6(5).

Новак није најбоље ушао у меч са Пером и суочио се са двије брејк лопте у првом гему. Неке не претјерано тешке ударце слао је у аут, а Пер је то користио. Ипак, није било брејка.

Пар гемова је било потребно Новаку да уђе у ритам сервиса, а онда још који да се "појави" на ритерну. То је урадио у осмом гему првог сета када је извршио притисак над ривалом, дошао до брејк лопти и мирно сачекао грешку противника, те направио брејк.

Недуго затим је одсервирао за први сет, а у другом Перу није било ништа лакше него у првом.

Ђоковић је кренуо да притиска противника од самог почетка и у трећем гему сета дошао је до брејк лопти. Није искористио прву, а затим јесте другу и потврдом брејка повео са 3:1.

Пер је тада кренуо на све или ништа и у једном тренутку био мета звиждука публике, а само пар момената касније дизао навијаче на ноге одличним бекхендима.

То му, ипак, није помогло, а српски играч је тачно знао колики интензитет тениса му је потребан како не би ништа препустио случају и како би мирно привео меч крају.

То је урадио, обезбиједио Србији прво мјесто у групи, избацио Французе са Дејвис купа и отишао на заслужени одмор до четвртфинала које ће бити одиграно у петак од 11 часова.

Тањуг/Б92/Независне новине