Рукометна репрезентација БиХ изборила први Еуро :: Semberija INFO ::

 

Рукометна репрезентација БиХ изборила први Еуро


Рукометна репрезентација БиХ у 2019. години изборила је историјски пласман на Европско првенство 2020. "Змајеви" су након 2015. године и играња на Свјетском првенству у Катару коначно успјешно прошли и европске квалификације и нашли мјесто међу 24 најбоље селекције Старог континента.

Врата Еура генерација предвођена Николом Прцеом, Мирсадом Терзићем, Бењамином Бурићем, Марком Панићем и Иваном Карачићем отворила је већ на старту квалификација након драматичне побједе у Минску над Бјелорусијом од 30:29. Прце је тада постигао гол у посљедњој секунди, а тачка на "и" стављена је у Острави, када су у још једној драми поразили Чешку са 24:23.

Тада је за побједу погодио Карачић. Тиме је ова фантастична генерацију коју краси невјероватно заједништво исписала нову историју бх. рукомета. То је уз двије побједе над Финском било довољно да БиХ избори дебитантски наступ на ЕП. Бх. селекција је завршила на трећем мјесту с истим бројем бодова као и Бјелорусија и Чешка.

Свечана манифестација 19. Избора најбољег спортисте БиХ, у организацији "Независних новина" и Радио-телевизије БиХ, биће одржана 12. децембра у конгресној дворани хотела "Холидаy" у Сарајеву, с почетком у 20 часова, уз директан пренос на БХТ 1.

Предсједник стручног жирија је Самир Авдић, а партнер Избора најбољег спортисте БиХ је Олимпијски комитет БиХ, кровна бх. спортска институција. Снажну подршку пружа и Министарство цивилних послова БиХ.

​Независне новине