КК УНСУ: ВЕЛИКИ УСПЈЕХ НА БАЛКАНСКОМ ПРВЕНСТВУ У СЛОВЕНИЈИ - НЕДИЋУ БРОНЗА ПОЈЕДИНАЧНО И ЕКИПНО ЗЛАТО - РАДАНУ БРОНЗА :: Semberija INFO ::

 

КК УНСУ: ВЕЛИКИ УСПЈЕХ НА БАЛКАНСКОМ ПРВЕНСТВУ У СЛОВЕНИЈИ - НЕДИЋУ БРОНЗА ПОЈЕДИНАЧНО И ЕКИПНО ЗЛАТО - РАДАНУ БРОНЗА


Протеклог викенда у словенским Брежицама, у организацији Балканске карате федерације, одржано је 20. по реду Балканско првенство за кадете, јуниоре и млађе сениоре на којем смо имали четворо наших представника. Саша Недић и Урош Радан наступали су за репрезентацију БиХ, док су за репрезентацију Србије наступале Сара и Дајана Калајџић. Остварен је велики успјех. Освојене су три медаље и остварена су три пласмана на пето мјесто.



Саша Недић прошлогодишњи јуниорски првак Балкана ове године по први пут као млађи сениор појединачно је у категорији преко 84кг освојио бронзану медаљу. Поред овог резултата, трећег дана такмичења са репрезентацијом Босне и Херцеговине у екипном дијелу постао је нови У21 сениорски екипни шампион Балкана.  Уз ове резултате, те уз титуле актуелног У21 сениорског првака Босне и Херцеговине и Републике Српске, Недић је  још једном доказао свој квалитет.



У категорији кадета до 63кг Урош Радан освојио је бронзану медаљу. Тако је после медаље у ВКФ (WKF) Свјетској карате 1. Лиги за младе у Умагу Урош поново на међународној сцени показао да је један од најбољих кадета у региону, а исто тако оправдао је и свој тренутни пласман на ВКФ  ранг листи на којој је тренутно најбоље пласирани кадет из БиХ.

Поред њих двојице, Сара Калајџић је у појединачној конкуренцији кадеткиња до 47кг поражена за бронзану медаљу и тако остварила пласман на пето мјесто. Са кадетском женском репрезентацијом Србије у екипном дијелу освојила је такође пето мјесто.  Нјена старија сестра Дајана у појединачној конкуренцији поражена у првом колу, док је са женском У21 сениорском екипом репрезентације Србије остварила пласман на пето мјесто. Обје су по први пут наступиле за репрезентацију Србије и, иако нису освојиле одличја, оставиле су сасвим добар утисак.



Овим такмичењем завршавамо најуспјешнију такмичарску сезону од оснивања клуба чиме смо сви у клубу презадовољни. Оно што је важно да од оснивања клуба из сезоне у сезону постижемо све боље резултате што говори да у клубу радимо плански и квалитетно, како са свим такмичарским категоријама, тако и полазницима у нашој карате школи.

Прес служба КК "УНСУ"