Подручна фудбалска лига Републике Српске група Семберија: Нема предаје за титулу првака :: Semberija INFO ::

 

Подручна фудбалска лига Републике Српске група Семберија: Нема предаје за титулу првака


ФК Обарска из Велике Обарске
Велика Обарска: У Великој Обарској дјелују два клуба. Старији клуб је ФК Младост, која је била и члан Премијер лиге, али то је сад прошлост. После двогодишње паузе Младост се укључила у такмичење и почело се од најнижег ранга друге ОЛ и сад се наступа у првој ОЛ.

Млађи клуб је ФК Обарска који је формиран од играча из овог села који нису имали тад мјеста у премијер лигашу ФК Младост. Екипа је прошла пут од друге Ол и сад се такмичи у Подручној лиги РС група Семберија. Јесен је завршена на 2. мјесту са 33 бода што је за 4 мање од првопласиране Слоге 2 из Горњег Црњелова. Забиљежено је  10 побједа и 3 ремија, без пораза, уз гол разлику 44:11.

У клубу су задовољни пласманом и истичу да ће се до краја равноправно борити за титулу првака и прелазак у виши ранг у Регионалну лигу Републике Српске група Исток.

"Имамо квалитетну екипу која је спој младости и искуства. У екипи влада здрава атмосфера, добри односи, једном ријечју, сазрели смо за виши ранг.Н а прољеће ћемо учинити све да то и остваримо иако наше комшије Слога 2 такође имају добар тим. О прваку ће одлучити нијансе.Можда се ангажују још 2-3 квалитетна играча ради јаче конкуренције, а наравно да постојећи играчки кадар треба задржати. За успијех су заслужне све структуре, али су ипак фудбалери најзаслужнији," каже спортски радник и члан управе Андрија Спасојевић-Бенџо.

"Цијенимо нашег конкурента, комшије Слогу 2 исто као што и они цијене нас. На прољеће ће се водити између нас велика битка и по мојој прогнози фаворита нема. Свака утакмица за нас је квалификациона и никаквих киксева не смије бити. У име фудбалера обећавам добре припреме. максималну ангажованост на свим утакмицама од почетка до краја," каже Борко Стајић, један од старијих и искуснијих играча и врсни стријелац.

За Семберија ИНФО - Мијодраг Јаковљевић