ЕКСКЛУЗИВНО! СВЕМИРСКА МАРАКАНА: ОВАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ НОВИ ЗВЕЗДИН СТАДИОН (ФОТО) :: Semberija INFO ::

 

ЕКСКЛУЗИВНО! СВЕМИРСКА МАРАКАНА: ОВАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ НОВИ ЗВЕЗДИН СТАДИОН (ФОТО)


FOTO: IES/CREW
У корак са Европом! Црвена звезда гради модерно здање у наредне две године. Директор клуба Звездан Терзић најавио велике инвестиционе подухвате.

Црвена звезда је у току с европским трендовима! Спортски резултат прати инфраструктура, а најава генералног директора Звездан Терзића да ће шампион Европе и света из 1991. године градити нови стадион наишла је на велику пажњу јавности.

Инвестиција од 200.000.000 евра требало би да донесе велелепно здање које ће бити нешто посебно, не само у Србији већ и региону. Оно што је најважније, стадион остаје у Љутице Богдана, на свом месту, само ће бити ултрамодеран, по свим стандардима УЕФА, на земљишту од 16,5 хектара чији је власник Црвена звезда.
 
ФОТО: ИЕС/ЦРЕW

- Најближи смо решењу да будући стадион има капацитет од 42.000 гледалаца јер такво решење видимо као најоптималније ако се узму у обзир цена изградње, период трајања грађевинских радова и потребе клуба као што је ФК Црвена звезда. Све то захтева инвестицију од приближно 200 милиона евра - рекао је Звездан Терзић за Курир, а потом наставио:

 


Модернизација Покретни кров
 

Цео нови стадион „Рајко Митић“ требало би да буде прекривен новим кровом, који би био флексибилан, то јест могао би по потреби да се отвара и затвара. Публика би на новом стадиону имала врхунску услугу, како на спортским приредбама, тако и у пратећим стварима, попут услуге у јелу и пићу, али и могућност разгледања трибина, трофејне сале, свлачионица...
 


- Коначну реч о идејном и извођачком пројекта би дао инвеститор у складу са стандардима ФИФА и УЕФА. Циљ нам је да стадион буде у функцији током целе године, 365 дана. Планирано је да након прибављања грађевинске дозволе сама изградња траје две до три године. Циљ је да дефинишемо модел саме изградње који ће омогућити Звезди да током периода изградње новог стадиона у највећој могућој мери користи стадион „Рајко Митић“.
 

ФОТО: ИЕС/ЦРЕW
 
Курир сазнаје да челници Црвене звезде испред себе имају пет идејних решења за нови стадион, са атлетском стазом и без ње. Уколико се Црвена звезда одлучи за стадион без атлетске стазе, прво ће се реконструисати источна трибина, а потом јужна и на крају северна. Запад се неће дирати, само ће бити спуштен до терена. На све три трибине биће извођени велики радови, посебно на источној.
 

ФОТО: ИЕС/ЦРЕW

Радиће се етапно, а за све време радова на стадиону ће бити игране утакмице. - Жеља свих нас у Црвеној звезди је да се осавременимо, да пратимо модерне токове у Европи. Управа тако размишља и хвала им на томе. Детаљи се још разрађују и није још право време да дођу у јавност, јер још ништа није дефинитивно. Чим то буде завршено, биће организована конференција, а председник Мијаиловић ће обелоданити како ће изгледати наш нови стадион. О томе какво ће то здање бити могу да заинтригирам јавност. Бићемо први, не само у Србији већ у региону - рекао је за Курир Миодраг Ћоровић, директор стадиона „Рајко Митић“.

(курир.рс)