СТАНКОВИЋ ПРОМОВИСАН НА МАРАКАНИ: РАЧУНАМ НА ЗВЕЗДИНУ ДЕЦУ, ЈА САМ ДЕБИТОВАО ПРОТИВ ТЕРЗЕ :: Semberija INFO ::

 

СТАНКОВИЋ ПРОМОВИСАН НА МАРАКАНИ: РАЧУНАМ НА ЗВЕЗДИНУ ДЕЦУ, ЈА САМ ДЕБИТОВАО ПРОТИВ ТЕРЗЕ


Foto: Marko Jovanović
Био је ово "Дан Д" у Љутице Богдана - Дан за Дејана!

Не памти се када је Звезда дочекала неког играча или тренера, као што је уприличила добродошлицу Дејану Станковићу - од суботе новом тренеру црвено-белих!
 
Никад испуњенији Медија центар, готово устрептао од узбуђења, дочекао је прослављеног српског фудбалера, освајача Лиге шампиона, чији је долазак из ходника који води од управе до Медија центра, дочекан бурним аплаузом легенди, навијача, новинара, знатижељника који су желели да присуствују помало и свечаном тренутку.

Уводну реч имао је диркетор Звездан Терзић, који је у кратком говору открио да су Дејан Станковић и Немања Видић одавно били опције за тренера када је у клубу почело да се размишља о одласку Милојевића. Терзић је рекао да је уговор са новим тренером потписан на две и по године, а после уводног излагања, пожелео је добродошлицу Станковићу у клуб.

А ово су прве речи Дејана Станковића као тренера Звезде - ретко је неко као Деки говорио са толико поштовања о Владану Милојевићу.

-  Желим да се захвалим клубу, да се захвалим навијачима што сам поново овде. Црвена звезда ме је пре 22 године послала у једну мисију - да се вратим кући једног дана и да наследим једног великог господина, једног великог лафа, једно велико име, једног великог звездаша као што је Милоје - уздрхтао је Деки на помен трофејног тренера, па наставио у даху:

Видели сте слику нас двојице. Бавио сам се 20 година професионалним фудбалом и нисам видео нигде да један тренер који одлази дочека са осмехом и загрљајем тренрер кој долази. Кажете, немам искуства у фудбалу, али ја сам за та два сата добио толико искуства од господина Милојевића да ми је то довољно за цео живот - мороа је да прекине овде Станковић због дугог аплауза који се проломио салом.

- Хвала и мојој фамилији на подршци, на љубави, на осмеху којим су ме испратили у Београд, хвала мојим пријатељима, хвала онима што верују и онима што не верују, имам своје менторе, а ја вам обећавам да ћу се као лав борити.
 
Станковић је одмах прешао на ствар, представио је своје помоћнике, а оставио је још простор за кондиционогтренера чије име ће бити познато наредних дана.

- Окупио сам нешто лепо, гладне људе око себе, гладне успеха и доказивања, да заједно водимо Звезду кроз овај пут. Јер је Милоје у Звезди поставио циљеве, подигао лествицу. То су Небојша Милошевић, Ненад Милијаш, Душан Гашић, Милош Милојевић, а радимо на кондиционом тренеру, за који дан ћу и то знати, да пре Нове године имамо цео стручни штаб.

(телеграф.рс)