ИЗВРШНИ ОДБОР ФС РС: ИЗБОР ПРЕДСЈЕДНИКА 23. ЈАНУАРА, ПРВА ЛИГА СЕ ШИРИ НА 12 КЛУБОВА :: Semberija INFO ::

 

ИЗВРШНИ ОДБОР ФС РС: ИЗБОР ПРЕДСЈЕДНИКА 23. ЈАНУАРА, ПРВА ЛИГА СЕ ШИРИ НА 12 КЛУБОВА


Foto: D. Basara/RAS Srbija
Чланови Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске су одредили 23. јануар 2020. године као термин за изборну Скупштину на којој ће бити именован нови предсједник који ће да замијени смијењеног Милета Ковачевића.

Засједање највишег тијела “куће фудбала РС” биће одржано у Банском двору у Бањалуци, а почетак је 17 часова. За сада је само ПФС Бањалука кандидовао свог предсједника Вицу Зељковића, а остали подручни савези ће у наредних мјесец дана доставити своје приједлоге или ће подржати Зељковића.

Поред тога поништене су одлуке о скраћењу других лига са 16 на 14 тимова, те је одлучено да се Прва лига РС са 10 прошири на 12 клубова.

То практично значи да ће по двије првопласиране екипе из друголигашких група “Исток” и “Запад” ући у ентитетску елиту, а уколико из Премијер лиге БиХ испадне један клуб из Српске (Звијезда 09), трећепласирани друголигаши ће да играју бараж.

Формирана је и радна група која ћеда обиђе све клубове у савезним ранговима и формира систем такмичења за сезону 2020/2021.

(српскаинфо.цом)