Подручна лига Републике Српске група Исток: Амбиције ФК Љесковац :: Semberija INFO ::

 

Подручна лига Републике Српске група Исток: Амбиције ФК Љесковац


ФК Љесковац из Љесковца
Љесковац: Фудбалски спорт је врло популаран у овом семберском селу надомак Бијељине. Истоимени фудбалски клуб се такмичи у Првој ОЛ група Исток. Протеклих сезона екипа је увијек била у врху табеле, али у виши ранг је увијек одлазио неко други.

Јесења полусезона је завршена на другом мјесту са 23 освојена бода, уз биланс: 7 побједа, 2 ремија и 1 пораз, са гол разликом 32:13. То је само за 2 бода мање од лидера Дрине из Батра. У клубу су задовољни и сматрају да је ова предност надокнадива.

"Имамо добру и квалитетну екипу која је добро уиграна и која се на прољеће може борити са Дрином за првака који води у Подручну лигу где нам је иначе по квалитету и мјесто. Неће бити лако, али мислим да смо у овом моменту квалитетнији. У екипи имамо и неколико младих играча који су већ стасали, а тај тренд подмлађивања морамо и наставити. Ја сам оптимиста, вјерујем у своје саиграче да можемо то и остварити," каже Данијел Дражић један од најбољих играча овог клуба, а и ове лиге.

Треба рећи да су овдје створени добри услови за рад,  а инфраструктура је такође довољна за виши ранг. Најбољи стријелци у јесењој полусезони су: Ранко Вуковић са 12 и Ивица Тонковић са 5 постигнутих голова.

 За Семберија ИНФО - Мијодраг Јаковљевић