Због ситуације у Црној Гори Звезда тражи одгађање дербија у Подгорици :: Semberija INFO ::

 

Због ситуације у Црној Гори Звезда тражи одгађање дербија у Подгорици


Кошаркашки клуб "Црвена звезда" затражила је да због узавреле атмосфере у Подгорици буде одгођен дуел са "Будућности", који је заказан за сутра, али из главног града Црне Горе тврде да за то нема ниједан разлог.

"Црвена звезда" упутила је руководству АБА лиге допис у коме тражи одгађање дуела са клубом "Будућност", који је заказан за сутра у 18.00 часова у Подгорици.

У допису упућеном руководству АБА лиге се наводи да тренутна ситуација у Црној Гори није повољна за одигравање ове утакмице из разлога који немају никакве везе са спортом.

Београдски клуб је поручио да у овом тренутку не жели да "долива уље на ватру" и на било који начин још више отежава веома сложену ситуацију.

Из Кошаркашког клуба "Црвена звезда" су истакли и да су контактирали надлежне безбједносне органе Србије, који су констатовали да се не може искључити могућност евентуалних инцидената на утакмици, усмјерених према играчима и стручном штабу, управи и симпатизерима клуба, без обзира на безбједносне мјере које би домаћин предузео.

"Зато сматрамо да било какав, и најмањи, а посебно инцидент који је везан за неке друге, најмање спортске мотиве, може у овом тренутку да нанесе несагледиву штету очувању АБА лиге", нагласили су из београдског клуба.

Кошаркашки клуб "Црвена звезда", како су напоменули, увијек је, уз такмичарске циљеве, истицао и важност очувања регуларности, интегритета и опстанка АБА лиге.

"Зато апелујемо на Вас, а и на "Будућност` да сви заједно будемо мудри и донесемо одлуку која је од свестраног интереса, да дерби меч 13. кола АБА лиге одложимо и тако избегнемо велике изазове и ризике од могућих нежељених последица", наведено је у допису.

"Црвена звезда" је предлаже да се овај меч одигра у Подгорици 24. фебруара у термину који је слободан за оба тима, чиме регуларност АБА лиге не би била нарушена на било који начин.

"Очекујемо да управа Кошаркашког клуба `Будућност ВОЛИ` прихвати овај добронамеран предлог. Уколико се то не догоди, у складу са актима АБА лиге верујемо да ће председник и Председништво АБА лиге донети праву одлуку с циљем очувања АБА лиге", истакнуто је у допису упућено руководству АБА лиге из Кошаркашког клуба "Црвена звезда".

Из табора Подгоричана су поручили да су све мјере предузете и да не постоји ниједан разлог да меч буде одгођен.

​СРНА/Независне новине