ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: НОВИ МЕЧ ИЛИ КРАЈ АБА ЛИГЕ :: Semberija INFO ::

 

ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: НОВИ МЕЧ ИЛИ КРАЈ АБА ЛИГЕ


Foto: Crvena zvezda mts/ABA liga
Кошаркашки клуб Црвена звезда очекује да Предсједништво АБА лиге донесе одлуку о одигравању нове утакмице са екипом Будућности из Подгорице без икакве казне, те упозорава да ће све остало означити крај регионалне лиге.

Дисциплински судија АБА лиге казнио је клуб са Малог Калемегдана због неодигравања утакмице против Будућности у Подгорици.

Према тој одлуци, утакмица је регистрована службеним резултатом 20:0 у корист Будућности, а Црвена звезда је кажњена одузимањем бода и новачно са 20.000 евра.

Црвено-бијели су саопштили да се одлука дисциплинског судије базира искључиво на записнику делегата са утакмице која није одиграна и да је пуна контрадикторности.

Из Црвене звезде истичу да се у образложењу дисциплинског судије јасно наводи да ова казна “не егзистира” у случају уколико Предсједништво АБА лиге или нови директор и спортски директор донесу другачију одлуку као надлежни органи за овај случај.

– У случају да се они који треба да одлуче о епилогу ове утакмице, круто држе само слова, не и околности у којима је требало да буде одиграна утакмица у Подгорици, и као мјеродавни потврде ову условну одлуку дисциплинског судије који се и самопрогласио ненадлежним за изрицање коначне казне, онда ће АБА лига каквом је знамо – престати да постоји – наводе из КК Црвена звезда.

Из београдског клуба подсјећају да су имали своје разлоге да не отпутују у Подгорицу, о чему су све што је претходило тој одлуци јасно навели на конференцији за медије 30. децембра.

– Подсјећамо да је у питању била виша сила и околности које немају везе са спортом, нити је на њих могао да утиче као клуб – наводе из Црвене звезде и истичу да су догађаји након тога само су донијели потврду исправности одлуке клуба да због више силе не отпутује у Подгорицу.

(Srna)