СЕНИОРИ КК УНСУ ТРЕЋА НАЈБОЉА ЕКИПА У БОРБАМА У РС - УКУПНО ЧЕТИРИ МЕДАЉЕ У БАЊА ЛУЦИ :: Semberija INFO ::

 

СЕНИОРИ КК УНСУ ТРЕЋА НАЈБОЉА ЕКИПА У БОРБАМА У РС - УКУПНО ЧЕТИРИ МЕДАЉЕ У БАЊА ЛУЦИ


У недјељу у Бања луци, у организацији карате савеза Републике Српске и техничкој организацији укк."Синђелић" одржано је сениорско појединачно и екипно првенство Републике Српске.
 
Такмичење се одвијало у обе дисциплине у мушкој и женској конкуренцији, како појединачно тако и екипно.
 
Наш клуб наступио је у мушкј конкуренцији појединачно у три тежинске категорије, а поред тога, на што смо јако поносни и у екипној конкуренцији у борбама. Собзирим, да смо по први пут након пет година од оснивања клуба наступили у званичној сениорској конкуренцији резултати које смо постигли више су него задовољавајући.

У конкуренцији 16 клубова са око 70 такмичара и такмичарки остварили смо максималан учинак освајањем четири одличја. У појединачној конкуренцији, у категорији (-67) Александар Ивковић освојио је сребрну медаљу и тако као најмлађи у тој категорији понио титулу сениорског вицешампиона Републике Српске. У категорији (-60) Обрад Ђурић заузео је треће мјесто, док је у категорији (84+) такође треће мјесто заузео Саша Недић. Морамо подсјетити да је Недић актуелни првак Републике Српске и Босне и Херцеговине у конкуренцији млађих сениора до 21 године.

Посебно желимо истаћи наступ наше сениорске екипе у борбама у екипном дијелу, у којем је наш клуб заузео треће мјесто и био једини учесник у овој категорији ван Бања Луке. На првом мјесту екипну титулу клубског првака Српске одбранио је кк."Синђелић", друго мјесто припало је екипи кк."Енергија", док је још једно треће мјесто припало екипи кк. "Шеснаеста". У Генералном пласману Првенства наш клуб је заузео осмо мјесто са 5 бодова.
 
Карате клуб "УНСУ" је овим наступима испунио дугогодишњи циљ, а то је да у својим редовима има заступљене све узрасне категорије. Након овог првенства можемо рећи да имамо трећу најбољу сениорску екипу у Републици Српској и да смо, узимајући пласмане нашег клуба на свим званичним првенствима од регионалниг до Државног, последње двије године најуспјешнији карате клуб из Бијељине.

Наредног викенда наше сениоре очекује Државно појединачно и екипно првенство у Сарајеву.