Спарси прекинули низ Игокее и освојили трофеј "Мирза Делибашић" :: Semberija INFO ::

 

Спарси прекинули низ Игокее и освојили трофеј "Мирза Делибашић"


Кошаркаши Спарса (Spars realway) освајачи су Купа Босне и Херцеговине за сезону 2019/2020. након што су вечерас у Сарајеву, у финалу Купа који од прошле сезоне носи назив по најбољем кошаркашу БиХ свих времена Мирзи Делибашићу, савладали фаворизовану екипу Игокее са 93:85.

Сарајлије су се тако реванширали "игосима" за прошлогодишњи пораз у финалу и по први пут у историји освојили ово такмичење, док је тим из Александровца остао на седам трофеја. Домаћи су током цијелог меча били бољи ривал, док Игокеа није била на очекиваном нивоу.

Домаћи су сјајно отворили меч, те након двије минуте игре повели са 11:5. И у наставку се играло доста ефикасно, домаћи су већим дијелом првог периода чували стечену предност, највећу су имали у 7. минути када је било 27:16. Првих 10 минута завршено је резултатом 31:22 за домаће. Пулени Недима Џемића кренули су фуриозно и у другој четвртини те су у 13. минути имали чак 15 поена предности (39:24). До краја полувремена изабраници Драгана Бајића су се пробудили па су на одмор отишли са заостатаком од свега четири поена (49:53).

У другом полувремену Спарси поново кренули веома добро, те брзо вратили солидних осам поена предности (64:56), а у 25. минути поново су имали двоцифрену предност (69:59). Игокеа није имала рјешење за расположене Ђекића, Мура и Врапца. У посљедњих 10 минута Спарси су ушли са резултатом 78:65. У посљедњој четвртини чета Драгана Бајића није имала снаге да се поново врати у меч, иако у четири минуте прије краја успјели прићи на минус 3. Домаћи су имали више концентрације и стрпљења у финишу сусрета и тако дошли до великог изненађења и историјског подвига.

На крају је услиједило велико савље домаћих кошаркаша, а побједнички пехар подигао је капитен Адин Врабац. До највећег успјеха у историји Спарсе су водили Стронг Мур (18 поена), Бранислав Ђекић (18), Адин Врабац (15), Недим Буза (15) и Кенан Камењаш са 19 кошева. Код индиспониране Игокее која је током цијелог меча била без енергије бољи од осталих били су Кинен Еванс са 26 поена и Далибор Илић са 14.

​Независне новине