НОВАК ДОШАО ДО 79. ТРОФЕЈА :: Semberija INFO ::

 

НОВАК ДОШАО ДО 79. ТРОФЕЈА


Foto: Violeta Đorđević
Новак Ђоковићје освојио турниру у Дубаију након што је у финалу са 2:0 савладао Стефаоса Циципаса са 2:о,по сетовима је било 6:3, 6:4. Српском тенисеру ово је 79. АТП трофеј којим је срушио традицију да први носилац не побјеђује другог на овом турниру.

Ђоковић и Циципас су на старту имали одличан сервис. Новак је добио први гем, а Грк је узвратио сјајним сервисом и без изгубљеног поена дошао до 1:1. Циципас је успијевао да дође до поена на свој сервис управо захваљујући том сегмент а пријетио је Грк неколико пута  имао је брејк лопту у петом грему, коју је Новак спасио.

У осмом гему Ђоковић је напокон дошао до брејк лопте. Није погодио Грк први сервис, али Новак није био агресиван . Ипак искористио је излазак ривала услиједио је пасинг за 5:3. Српски тенисер је затим овјерио први сет.

На старту другог дијела тенисери су у прва четири гема били веома сигурни на свој сервис па је резултат био 2:2. Ђоковић је у петом гему успио да унесе нервозу у игру грчког тенисера. На 15:30 Циципас је направио дуплу грешку и српски тенисер је дошао до брејка. Губитак сервиса није пореметио Грка који је одмах направио рибрејк и вратио се у меч.

Ђоковић је у тим тренуцима показао своју снагу. Успио је још једном да нападне ривала , искористио је дуплу сервис грешку ривала и дошао до 5:4 па је сервирао за меч. Био је сигуран за славље.

(српскаинфо.цом)