СРБИЈА ДОБИЛА РИВАЛЕ У ДЕЈВИС КУПУ :: Semberija INFO ::

 

СРБИЈА ДОБИЛА РИВАЛЕ У ДЕЈВИС КУПУ


Foto: Tanjug/AP
У Лондону је одржан жријеб Дејвис куп финала Свјетске групе 2020. Финални турнир је на програму од 23. до 29. новембра у Мадриду гдје ће се за „салатару“ борити 18 екипа.
 
Дејвис куп селекција Србије прије жреба номинована је за шестог носиоца и смештена је у Групу Ф у оквиру које ће се вољом жријеба борити са репрезентацијама Њемачке и Аустрије.

– Колико се ја сећам никада нисмо играли против Њемачке и Аустрије и ово ће бити први пут. Много тога ће зависити од састава у којима ће репрезентације учествовати, и како код нас велику разлику прави то да ли игра Новак тако ће и за Немачку правити велику разлику да ли игра Саша Зверев, односно да ли ће код Аустријанаца играти Доминик Тим. Још је далеко до Дејвис куп турнира у Мадриду, мислим да нисмо извукли лаке противнике, али на оваквом такмичењу нема лаких. Сигурно ће најважније бити у каквом саставу ми будемо учествовали, да ли ће сви играчи бити на располагању и у каквој форми ће бити. Ако будемо комплетни мислим да смо у доброј позицији да се пласирамо даље, рекао је селектор Дејвис куп селекције Србије Ненад Зимоњић.

(српскаинфо.цом)