Фудбалски клуб "Радник" Бијељина: Најбоља мушка спортска екипа на Избору најбољег спортисте Града Бијељина 2019 :: Semberija INFO ::

 

Фудбалски клуб "Радник" Бијељина: Најбоља мушка спортска екипа на Избору најбољег спортисте Града Бијељина 2019


Фудбалски клуб радник Бијељина је у 2019. години остварио сјајне спортске резултате и с правом је конкурисао за најбољи спортски колектив Града Бијељина у 2019. години.
 
Жири је препознао вриједности овог спортског клуба и додијелио му титулу најбољег мушког спортског колектива у 2019. години.


 
У 2019. години, по седми пут, а четврти пут заредом освојен је Куп Републике Српске, што ниједном клубу до сада није пошло за руком. У поменутм такмичењу "Радник" је најтрофејнији клуб Републике Српске од свог оснивања.
 
Такође, у Првенству Босне и Херцеговине заузео је пето мјесто и тиме изборио пласман на европску фудбалску сцену. Против екипе Спартака из Трнаве (Словачка) достојно је представљао град Бијељину, Републику Српску и Босну и Херцеговину. Само неколико минута дијелило је "Радник" од пласмана у друго коло квалификација за Лигу Европе. Никада ниједан спортски колектив из нашег града није промовисао наш град као што је ФК "Радник" у 2019. години.
 
Јесењи дио сезоне 2019/2020 у Премијер лиги БиХ ФК "Радник" провео је у самом врху табеле, да би је завршио на одличном шестом мјесту, са само шест бодова заостатка за јесењим шампионом, екипом ФК "Сарајево".

​Семберске новине