ФУДБАЛ: Мишљења подијељена око наставка сезоне :: Semberija INFO ::

 

ФУДБАЛ: Мишљења подијељена око наставка сезоне


ФК Борац из Трњака
Бијељина: Фудбалски терени у Семберији су "опустјели" јер нема такмичења, тренинга. ОФС Бијељина  који је организатор такмичења у Првој и Другој општинској лиги и Подручни фудбалски савез који је организатор такмичења у Подручној лиги група Семберија чекају исход надлежних органа о давању зеленог свјетла за наставак првенства односно прољетне полусезоне.

Међу клубовима мишљења су подијељена. Једни су за наставак такмичења, а други су против тога и сматају де се сезона не треба ни настављати и да јесењу полусезону треба поништити и на јесен све кренути из почетка.

Не знамо шта мисле одговорни у ОФС и ПФС, али  по нашем мишњењу они су да се  сезона настави.
Недавно су позвани сви клубови да измире своја дуговања укључујући и она из прољетне полусезоне која није ни почела.

У многим клубвима су резочарани јер су одговорни одлучили да примјењују некакав "нови  интерни " цјеновник који су они донијели у 2020. години иако је ФС РС донио одлуку о новом цијеновнику по одлуци број 10/2020 од 31.12.2019. год. Исти важи за цјелокупну Републику Српску.

Клубови су незадовољни тим новим цјеновником јер су по њему трошкови знатно већи него по овом што је донио ФС РС. У клубовима се питају зашто ОФС и ПФС нису усагласили своје ставове са ФС РС и зашто желе да оштете клубове?

Из ОФСи ПФС су запретили свим клубовима да, уколико не измире своје обавезе у одређеном року који је већ и истекао, биће искључени из такмичења укључујући и друголигаше и чланове Регионалне лиге.

У већини клубова се питају ко и због кога постоји и кажу да пријетње не воде ничему. Ако се то мора испоштовати онда нек они  само организују између себе, а мисли се за запослене, сараднике, судије, делегате, контролоре и друге који су само ту ради "личних интереса".

Фудбалска јавност нека са овим буде упозната па нек донесе и коначан суд о овим пријетњама из ОФС и ПФС.
Свакако да треба  имати у виду да је  нови цјеновник, онај интерни, потписао преседник ОФС Душан Марковић, а ону одлуку тј. нови цјеновник у име ФС РС, такође је потписао Душан Марковић, потпредсједник.
                                                                                       
За Семберија инфо - Мијодраг Јаковљевић