Из ФК Колектив: Сезону не треба настављати :: Semberija INFO ::

 

Из ФК Колектив: Сезону не треба настављати


ФК Колектив из Међаша
Међаши:  У Међашима је све пусто без фудбала и ФК Колектив, посебно у ове  дане кад "хара вирус корона". У овом селу фудбал је остао једина забава, али како многи кажу, живот људи је пречи од свега па се овдје поштују све препоруке надлежних органа.

Фудбалери су добили програм рада који ће се спроводити индивидуално, како би били спремни уколико се сезона настави.

"Сви смо хендикепирани због неиграња, како фудбалери тако и чланови управе  и навијачи. И док се чека одлука надлежних органа у нашем клубу влада мишљење да сезону и не треба настављати. Разлози су вишеструки - играло би се нон стоп, можда и неким сриједама, што би за играче било велико оптерећење. Већина их је запослена, неки студирају. Не би могли тренирати, а високе температуре које се предвиђају биле би велика опасност за њихово здравље. Сматрамо да ову јесењу полусезону треба поништити, а у јесен све почети из почетка. Наравно да ово не одговара одговорним у ОФС јер би они остали без  одређених прихода које убиру од клубова. То би у овом тренутку било мање битно што се тиче њих.
Мислимо да би средства која су добијена из Градског буџета требало искористити за побољшање инфраструктуре у већини клубова. Ми смо добили позив да измиримо нека дуговања и нисмо против тога, али смо да се примијени правилник ФС РС  по одлуци  број 10 од 31.12.2019., а не њихов правилник (интерни), написан 2020. године, по коме су трошкови знатно већи," каже Драган Његић, потпредсједник клуба.

За Семберија инфо - Мијодраг Јаковљевић