ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ФУДБАЛЕРА ЗА НОВО ПРВЕНСТВО :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ФУДБАЛЕРА ЗА НОВО ПРВЕНСТВО


Фудбалери Фудбалског клуба „Радник“ отпочели су шестонедјељне припреме за нову фудбалску сезону, а након атлетско - кондиционих, услиједиће и деветодневне тактичке припреме на Златибору, саопштено је на конференцији за штампу у просторијама ФК „Радник“.

Предраг Перковић, предсједник Управног одбора ФК “Радник“, на конференцији за штампу, којој су присуствовали Славко Петровић, шеф Стручног штаба и тим - менаџер, те Иван Стевић, предсједник Надзорног одбора ФК „Радник“, подсјетио је да су у међувремену извршене одређене кадровске промјене, те да је циљ стварање материјално – техничких и финансијских претпоставки за стабилно функционисање клуба у наредном периоду.

„Фудбалски клуб „Радник“ има своју прошлост, садашњост, а наша обавеза је да има и своју будућност, да буде примјер другима у граду, РС и БиХ. Наш народ воли фудбал, те је и наша обавеза да створимо услове за нормално функционисање клуба у наставку, односно сада већ на почетку новог фудбалског првенства. Наша је жеља била да се настави првенство након пандемије вируса корона, али је Фудбалски савез БиХ донио другачију одлуку. Почетак припрема дочекујемо спремно и ми већ имамо тим и једну позитивну атмосферу на првом тренингу“, изјавио је Перковић, нагласивши да су обавезе према играчима измирене закључно са априлом, те да ће ускоро бити исплаћена и мајска плата.

„У оквиру могућности које имамо, ми настојимо да редовно измирујемо обавезе према играчима. Стратегија развоја ФК „Радник“ у  наредном периоду биће усмјерена ка јачању подмлатка и младих селекција како бисмо у наредном периоду из наших селекција произвели што више играча за сениорски тим. Нећемо се одрицати ни појачања са стране.  Већ смо потписали уговор са Градском управом на износ од 300.000 КМ, а од Фудбалског савеза БиХ обећана је вјештачка трава за нови терен. И у том смислу Градска управа ће нам пуно помоћи“, изјавио је Перковић, нагласивши да је циљ стварање једног озбиљног фудбалског центра и академије за младе играче.

Славко Петровић, шеф Стручног штаба ФК „Радник“ изјавио је да је највећи број играча остао на окупу, али да ће Клуб и даље радити на ангажовању добрих играча, голгетера и бекова.

„ Водио сам рачуна да се формира екипа у којој ће бити једна трећина искусних, једна трећина оних у најбољим годинама и једна трећина младих играча. Због тога смо четворицу младих играча везали за сениорски тим. У питању су играчи који су поникли на овом подручју. Желимо да наставимо тамо гдје смо стали. Нову шансу ћемо имати у новој сезони“, изјавио је Петровић.

Семберија инфо