РАДНИК И МЛАДОСТ ВЕЛИКА ОБАРСКА ДОГОВОРИЛИ САРАДЊУ :: Semberija INFO ::

 

РАДНИК И МЛАДОСТ ВЕЛИКА ОБАРСКА ДОГОВОРИЛИ САРАДЊУ


У склопу сарадње са клубовима у окружењу, нова управа ФК Радник одржала је састанак са представницима Младости из Велике Обарске, гдје је постигнут договор да млађе селекције Радника, прије свега кадети и пионири, своје првенствене утакмице играју на стадиону Младости, док ће одређени број играча ових селекција бити уступљени екипи Младости.
 
- Ово је само први корак ка успостављању сарадње са свим клубовима у окружењу, путем којег ћемо афирмисати, превасходно фудбал у овом дијелу, а наравно и поспјешити развој екипа. Наравно акценат ће бити стављен на младе фудбалере, отварање школа фудбала, а у некој каснијој фази и Академије, која би окупљала најталентованије младе фудбалере са подручја Семберије. Младост је клуб који има своје мјесто на фудбалској мапи, а колико сам упознат имају квалитетну омладинску школу, што свима може бити од помоћи, истакао је након састанка предсједник УО ФК Радник, Предраг Перковић.

Делегацију Младости предводили су Цвијетин Симић и Мирослав Миловановић, који су дали конкретне приједлоге када је сарадња између ова два клуба у питању.

- Ми смо спремни да понудимо кадетима и пионирима Радника да своје првенствене мечеве играју на нашем терену, који испуњава услове овог ранга такмичења. Тренери млађих селекција оба тима требали би да успоставе сарадњу када је ријеч у играчком кадру, гдје би могло доћи до размјене одређених играча. Ово би био само први корак ка једној много квалитетној сарадњи у наредном периоду, рекао је Мирослав Миловановић, члан УО ФК Младост.

Представници Младости понудили су терен и сениорском саставу за одигравање контролних утакмица, као и за одржавање тренинга, што је тренер Радника Славко Петровић са одушевљењем прихватио јер је клуб често имао проблема око изналажења адекватних терена у припремном периоду.

(спортдц.нет)