ККК БИЈЕЉИНА НАДИГРАО ККК НАИС У НАЈЕФИКАСНИЈЕМ МЕЧУ СЕЗОНЕ :: Semberija INFO ::

 

ККК БИЈЕЉИНА НАДИГРАО ККК НАИС У НАЈЕФИКАСНИЈЕМ МЕЧУ СЕЗОНЕ


Фото - Архиве Марка Александровића и Весне Никић (председник Удружења параплегичара Књажевца)
Под покровитељством Општине Књажевац и Спортског савеза Књажевца, у суботу је организован сусрет седмог кола Прве лиге Србије у кошарци у колицима (ПЛС) који се играо у организацији Савеза кошаркаша у колицима Србије (СККС). Састали се се, како за себе воле да кажу – „братски“ клубови, ККК „Наис“ из Ниша и ККК „Бијељина“.



Боравак у сали ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“ у Књажевцу је евоцирао успомене појединих репрезентативаца и тренера обе екипе на прошлогодишње успешне припреме репрезентације Србије које су прошле године одвијале две седмице у истој сали.



Малобројни гледаоци су сведочили најефикаснијем мечу сезоне, јер је постигнуто невероватна 134 поена! Екипа из Семберије је боље започела меч и завршила прву четвртину у своју корист са 28:16. Тих 12 поена разлике је, показало се, било пресудно да се предност одржава (следеће три четвртине су завршене укупно 45:45). Истина, играчи ККК „Наис“ су имали периоде сјајне игре, приближили су се на моменте на два поена разлике, али нису остварили преокрет. 
 
Јовановић нерешива енигма

Најбољи српски кошаркаш у колицима у првој деценији овог века, непоновљиви Александар Јовановић, иако се у овој сезони активирао после неколико сезона, показао је своју класу. Био је нерешива енигма за одбрану ККК „Наис“ постигавши 33 поена, али и остваривши више скокова у нападу. Имао је помоћ у два евролигашка играча, Драгана Сикиме (14п/4ск/7ас) и Бориса Цвјетковића (8п/2ск/1ас), као и суперталентованог четрнаестогодишњег Страхиње Росуљаша (16п/6ск).

Александар Јовановић

„Физички веома захтевна утакмица, одиграна у максималном темпу свих 40 минута. Морали смо да дамо све од себе да би остварили победу. Имао сам очекивану подршку у Сикими и Цвјетковићу, а игре Шаренца и Росуљаша показују да се за будућност не бринемо. Честитам нашој братској екипи ККК „Наис“ на сјајној утакмици са много кошева, надмудривања и лепих потеза, а захваљујем им се на гостопринству. Захвалност дугујем и Књажевцу, доказаном пријатељу кошарке у колицима“ – рекао је Александар Јовановић, најбољи играч утакмице.
 
Хаџовић: Пресудили наши промашени „зицери“ и противников одличан скок у нападу

Иако су доживели пораз, у ККК „Наис“ нису разочарани утакмицом и сезоном. Ако се очекивало да локомотиве воза ККК „Наис“ буду Филип Јовановић (29 п/7 ск/2 ас) и Бобан Станковић (18п/5ск/11ас), ниује се очекивало да још пет играча те екипе да се упише у стрелце (Хаџовић, Крстић, Като, Динић, Милинковић) и још два да попуне неку статистичку колону (Нонковић, Костић).

„Честитам екипи ККК „Бијељина“ на заслуженој победи. Драго ми је да смо одиграли утакмицу сезоне, најефикаснију у ПЛС, без обзира на пораз. Наш братски клуб ККК „Бијељина“ је пре утакмице била апсолутни фаворит, то се доказало на терену. Ми нисмо разочарали, напротив, на моменте смо држали прикључак, али за преокрет смо морали да имамо и трећег играча који би пратио изванредне Јовановића и Станковића. Одлично смо нападали њихову постављену одбрану, прављен је „вишак“, али је реализација „зицера“ наших високих играча била лоша. Наши промашени „зицери“ и противников одличан скок у нападу су одлучили победника.“ – опсервирао је у једном даху први човек струке ККК „Наис“, Миљан Хаџовић.
 
ККК „Наис“ : ККК „Бијељина“ 61:73 (16:28, 18:11, 14:17, 13:17)

Судије: Стефан Здравковић (Ниш), Жарко Станковић (Ниш), Милан Кречковић (Ниш)



Сала ОШ „Димитрије Тодорович Каплар“, Књажевац са почетком у 12 сати
Гледалаца: 50

ККК „Наис“: Пераловић, Јовановић (29 п/7 ск/2 ас), Станковић (18п/5ск/11ас), Хаџовић (4п/2ск), Шимандли, Крстић (2п/5ск), Костић (1ас), Като (2п/2ск), Милинковић (4п/1ск/1ас), Нонковић (1ск), Динић (2п/3ск). Тренер: Жељко Ликић
ККК „Бијељина“: Савић, Цвјетковић (8п/2ск/1ас ), Јоксимовић, Росуљаш (16п/6ск), Сикима (14п/4ск/7ас), Шаренац (2п/10ск/2ас), Јовановић (33п/13ск/4ас), Лазић, Васић. Тренер: Ново Трифуновић.


 
Књажевац подршка за кошарку у колицима

Општина Књажевац и Спортски савез Књажевца су још једном показали бригу за спорт особе са инвалидитетом. Томе су посведочили и чланови руководства СККС-а, председник Владимир Кузмановић и генерални секретар
„Захваљујем се гостољубивим Књажевчанима, председнику општине Књажевац, Милану Ђокићу, председнику Спортског савеза Књажевца, Микици Будимировићу, што подржавају српску кошарку у колицима. Сребрна медаља која је освојена прошле године на Европском првенству Ц дивизије и када је наша репрезентација напредовала у вишу дивизију је искована у Књажевцу. Планирамо припреме и ове године, не мењамо добре услове и гостопримство низашта на свету. Иначе, оперативну подршку утакмице дали су Регионално удружење кошаркашких судија Исток и кошаркаши КК „Леда“ из Књажевца, њима такође следи захвалност.“ – рекао је председник СККС-а, Владимир Кузмановић.

Марко Александровић
председник ККК "Наис"