АМБИЦИЈА ГОРЊИ ДИО ТАБЕЛЕ :: Semberija INFO ::

 

АМБИЦИЈА ГОРЊИ ДИО ТАБЕЛЕ


Фудбалски спорт у Семберији има дугу и богату традицију. ФК Семберија из Попова се убраја у најстарије, али и најуспјешније сеоске клубове, такмичећи се у разним ранговима од општинске, па до садашње подручне лиге, као четвртог ранга.
 
У претпрошлој сезони једва је обезбијеђен опстанак, а у јесењем дијелу прошле године Попољани су завршили у горњем дијелу табеле, али је корона вирус спријечио напредак.
 
Нова сезона се дочекује са великим нестрпљењем и жељама са циљем да се заузме мјесто у горњем дијелу табеле.
 
-Припреме смо већ почели, а задржали смо играчки кадар, а можда ангажујемо још неке играче. Имамо добре играче кадар који неколико сезона играју заједно, а сваке сезоне у први тим убацујемо и најбоље јуниоре.
Атмосфера у екипи је добра. Подржавамо одлуку ФС РС да сноси дио котизација и трошкова службених лица и ако је првобитно било речено све, а сада, кажу, половину.
 
Ко зна можда се изборимо и за прво мјесто, иако нам је то у другом плану'', каже Дејан Милошевић, тренер ФК Семберија.
 
Његово мишљење дијеле и играчи, међу којима и најстарији - капитен и голман Милан Марјановић.
 
-Консолидовали смо редове повратком неких играча из нашег села који су наступали у другим срединама. Са свим екипама имамо фер и спортске односе, на шта смо поносни.
 
Част ми је што сам капитен нашег клуба и што сам још активан играч, јер без фудбала на могу. Оптимиста сам и вјерујем у успјешну нову такмичарску сезону", каже Марјановић.


Семберија инфо