Фудбалери Црвене звезде вечерас почињу операцију Лига шампиона: Јуриш по 20 милиона евра :: Semberija INFO ::

 

Фудбалери Црвене звезде вечерас почињу операцију Лига шампиона: Јуриш по 20 милиона евра


БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде вечерас крећу у нови јуриш на Лигу шампиона и финансијску инјекцију од приближно 20 милиона евра. Ривал српских првака је гибралтарска Европа, а игра се само један меч и то на стадиону “Рајко Митић” (21).

С обзиром на квалитет екипа, реноме, традицију те чињеницу да се дуел игра у Београду, тријумф “црвено-бијелих” не би смио да дође у питање. Милан Борјан, Александар Катаи и друштво су велики фаворити па се очекује да у лаганом ритму направе први од четири неопходна корака како би се трећу годину заредом нашли у друштву најбољих.

Поред резултатског, много битан аспект је и онај финансијски, поготово у времену пандемије вируса корона, када су клупске касе испражњење, трибине зјапе празне, сувенири се слабо продају...

- Крећемо у нешто од чега Црвена звезда живи - најбоље је објаснио шеф струке Дејан Станковић.

Новчане рупе на “Маракани” већ три године крпе еври из Ниона. Београђани су стање на рачуну значајно поправили и прије три године, када су презимили у Лиги Европе. Потом су услиједила два пласмана у елиту, а сви се надају да ће се успјешан низ наставити.

Буде ли тако, Звезда може да рачуна на сигурних 15,25 милиона евра. Уз то, новац се добија и на основу десетогодишњег европског учинка, односно остварених резултата. Уколико опет избори ЛШ, клубу би сљедовало најмање 4.432.000 евра, јер је на тој листи испред Рена, Башакшехира и Аталанте, који су већ у елити.

Звезда не би смјела да стрепи барем на првој препреци ка циљу, јер је ривал слабашна Европа која на великој сцени има 11 пораза у 16 мечева.

- Имамо много младих и талентованих играча. Бићу на слатким мукама пред утакмицу. Одлично смо почели сезону у првенству, вредно радимо и мислим да смо спремни за изазове који нас очекују у Европи. Приступ утакмици је најбитнији. Уколико изађемо онако како знамо, мислим да нећемо имати проблема - оптимиста је Станковић.

Према његовим ријечима противник је анализиран онолико колико су то услови дозвољавали.

- Гледали смо Европу, “снимили” смо њену игру. Међутим, незгодна ситуација је што од марта није играла званичне утакмице. Ипак, сматрам да од нас све зависи - закључио је Дејан Станковић.

Европа поранила

Експедиција Европе у Београд је стигла још у недјељу, у 19 часова, те одмах по слијетању одрадила тренинг. Шампиони Гибралтара су поранили, пошто није честа пракса да се на гостовања иде 48 часова раније.

За разлику од првог дана, када је “зелена машина” тренирала на помоћном терену стадиона “Рајко Митић”, синоћ је требало да “осјети” и травњак на главном терену.

Глас Српске