БИЈЕЉИНА: Градски стадион и званично засијао :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: Градски стадион и званично засијао


Фудбалски клуб „Радник“ одиграо је против ФК „Сарајево“ на Градском стадиону другу премијерлигашку утакмицу под новим рефлекторима.

Пројекат вриједан више од 1,2 милион конвертибилних марака заједно су финансирали Град Бијељина, у износу од 900.000 КМ, ФИФА и Фудбалски савез БиХ су обезбиједили сијалице за рефлекторе, а монтирање рефлектора у износу од 215.000 КМ такође је била обавеза ФСБиХ.

Након пробног периода коришћења, рефлекторе је званично на употребу предао градоначелник Бијељине Мићо Мићић.


- Бијељина носи титулу Европског града спорта за 2020. годину, а ново лице Градског стадиона је одлична потврда тога. Вјерујемо и да ће нови амбијент дати више снаге „Раднику“ да остварује боље резултате у Премијер лиги, као и да ће ускоро бити и публика на трибинама. Ово неће бити једина инвестиција на комплексу Градског стадиона и сада слиједи изградња терена са вјештачком травом који ће такође суфинансирати Град Бијељиа (200.000 КМ) и ФСБиХ (260.000 КМ), а израђен је и пројекат источне трибине. Ово не само да ће омогућити боље услове за тренинге и утакмице сениора „Радника“, већ и омладинских погона – оцијенио је градоначелник Мићић.

Прву утакмицу на освијетљеном стадиону бијељински клуб играо је против „Широког“, када је резултат био неријешен 1:1, а на синоћној утакмици гости из Сарајева су побиједили резултатом 0:2. „Радник“ тренутно заузима шесту позицију на табели Премијер лиге, иза „Сарајева“, „Жељезничара“, „Зрињског“, „Борца“ и „Тузла ситија“.

Град Бијељина