Змајевима бод у Фиренци :: Semberija INFO ::

 

Змајевима бод у Фиренци


Фудбалска репрезентације Босне и Херцеговине добро је почела нову сезону УЕФА Лиге нација.

У дебитантској утакмици Душана Бајевића на функцији селектора бх. тима, његови пулени синоћ су у Фиренци у утакмици првог кола Лига А - Група 1 ремизирали са фаворизованом Италијом резултатом 1:1.

Прво полувријеме протекло је у већином равноправној игри оба тима у којој домаћини нису успјели оправдати улогу изразитог фаворита. Обје репрезентације имале су по неколико прилика, а најозбиљнија пријетња по гол вишеструких првака свијета у бх. дресу је био Един Вишћа. Издваја се његов покушај у 27. минути када га је одлично са лијеве стране упослио Армин Хоџић, али је лопта завршила изнад гола.

Покушавали су "змајеви" из још неколико напада наћи пут до гола Ђанлуиђија Донаруме, али у првих 45 минута игре, ипак, нису ниједном шутирали у оквир гола Италијана.

Обје су репрезентације у другом полувремену кренуле офанзивно. Италијани су у првих пет минута наставка неколико пута ставили на муке голмана Ибрахима Шехића, а онда су истом мјером узвратили "змајеви". Прво је у 53. минути Хоџић изашао испред Донаруму, прошао га, те из готово "мртвог угла" погодио стативу.

Двије минуте касније статива је била савезник и бх. репрезентације када је зетресао Лоренцо Инсиње. У 56. минути радост репрезентацији Босне и Херцеговине донио је најбољи стријелац Един Джеко. Корнер је извео Един Вишћа, лопту је главом спустио Тони Шуњић, а голгетер је искусно послао лопту у мрежу Италијана за водство од 1:0.

Италијани су до изједначења стигли уз много среће. У 67. минути шутирао је Стефано Сенси, а лопта је иза леђа Ибрахима Шехића завршила након што се одбила од Тонија Шуњића.

У другој утакмици Лиге А - Група 1, Холандија је на домаћем терену минимално савладала Пољску резултатом 1:0  

Најбољи фудбалери БиХ у понедјељак ће на стадиону "Билино поље" у Зеници у другом колу УЕФА Лиге нација угостити Пољску.

Резултати утакмица

Лига нација - Лига А

Италија – БиХ 1:1

Низоземска – Пољска 1:0

Лига нација - Лига Б

Норвешка – Аустрија 1:2

Румунија - Сјеверна Ирска 1:1

Словачка – Чешка 1:3

Шкотска – Израел 1:1

Лига нација - Лига Ц

Литва – Казахстан 0:2

Бјелорусија – Албанија 0:2

​Независне новине