Звезда освојила и Куп Србије: Црвено-бели преокретом дошли до историјске дупле круне против Чуке на Маракани :: Semberija INFO ::

 

Звезда освојила и Куп Србије: Црвено-бели преокретом дошли до историјске дупле круне против Чуке на Маракани


Најзаслужнији је био двоструки стрелац Александар Пешић

Црвена звезда је успела у својој мисији која је постављена пред почетак сезоне, а то је освајанеј дупле круне! За то им је био потребан Куп, који су освојили победивши Чукарички на Маракани пред својим навијачима са 2:1, и то након што су на полувремену имали заостатак!

Ово је за Звезду историјска трећа узастопна дупла круна. Међутим, рекло би се да овај меч није испунио очекивања која је наметнуо Куп Србије, како с одзивом навијача, тако и с фудбалом који је виђен на Маракани ове вечери. Чукарички је имао игру, али није издржао. С друге стране, Звезда је имала још једну своју "препознатљиву" утакмицу у којој дође до гола када се мисли да се то неће десити.

Када се сведу утисци, ово је још једна утакмица у којој је све могло бити другачије, кад би противници Звезде имали довољан квалитет да испарирају свих 90 минута. Чукарички, поготово десеткован, није успео да издржи у напорима, без неколико стандардних првотимаца и играча који су били важан шраф током већег дела сезоне.



Међутим, Брђани су чак и утаквом издању дошли на Маракану да се надигравају, иако су играли пред скоро празним стадионом, пошто навијачи нису баш оправдали очекивања која намеће финале оваквог такмичења као што је Куп Србије. Тим с Бановог брда је страховао на самом старту меча, претила је Звезда у првих 15 минута, када је играла "викторије", али, од тада се све пореметило.

Чукарички је већ у 20. минуту запретио преко Аџића и Бадамосија, статива је спречила нападача из Гамбије да се упише у стрелце, али је већ после корнера виђен и први гол. Марко Дочић је још једном показао зашто га описује чињеница да има врхунски прекид. Извео је корнер и матирао је Милана Борјана. Директно из корнера!

Празном Мараканом је тада потпуно тишина завладала. Чукарички је тада тек почео да надирава Звезду, имали су прилике да дођу и до веће предности.

Нису успели Брђани, а у других 45 минута су доживели прави потоп. Тада је Звезда искористила све своје предности које има у односу на нешто мање квалитетног ривала и кренула је да их "дави". Нападала је, притискала, лопте су лелујале поред гола Белића, све док једна није завршила у мрежи.

Играо се 61. минут, Кингс Кангва је послао одличну лопту, Пешић је успео да надвиси све у скоку и постигао је гол за 1:1. Али, тада је Пешић направио глупост и сукобио се са Александром Драговићем.



Уследило је затишје, а после 15 минута је постављен и коначан резултат. Пешић је утекао одбрани, добио је одличну лопту и слабијом, левом, ногом је послао у мрежу.

Запретио је још једном Чукарички, Марко Доцић је центрирао, нико лопту није ни додирнуо, а она је завршила "само" на стативи гола Милана Борјана.

Црвена звезда - Чукарички 2:1 (0:1)