Ђоковић: Кад Надал заврши каријеру отићи ће и дио мене, он је мој највећи ривал :: Semberija INFO ::

 

Ђоковић: Кад Надал заврши каријеру отићи ће и дио мене, он је мој највећи ривал


Искрено, не недостаје ми у жријебу, знам колико је тешко играти против њега овдје, али као играч увијек желите да видите како најпознатији свјетски тенисери играју, изјавио је српски тенисер Новак Ђоковић о изостанку Рафаела Надала на Ролан Гаросу, први пут послије 2002. године.

Надал је 14 пута освојио трофеј у Паризу, а ове године неће играти због повреде, што је шанса за Ђоковића да освоји рекордни 23. грен слем.

- Не волим да играм против њега нигдје, а камоли овдје. Али, као неко ко је дио тениса, желим да видим најбоље тенисере како играју. Он је један од људи, не само што је створио историју на овом турниру, он је освојио срца многих због своје харизме и свега што је урадио. Сви причају о томе колико ће моћи да игра због повреда, али он наставља, то поштујем јер знам како је тешко бити на том нивоу поред повреда - истакао је Ђоковић на конференцији за медије.

Морате да нађете себи мјеру, наравно да ће недостајати и да ће се вратити као што је рекао, као што је рекао да ће наредна година бити посљедња, додао је Ђоковић.

- Он је мој највећи ривал, када је рекао да ће му сљедећа бити посљедња сезона, као да одлази и дио мене са њим. Баш због тога ривалства које још увијек имамо, имам осјећај да је један од људи који су доста утицали на мене као играча и мој раст, велика мотивација, да гурам један другог до лимита. Да, запитам се и за своју каријеру и колико ћу ја играти. Не желим ништа да објавим, само сам мало емотиван због тога што говорим - рекао је Ђоковић уз осмијех.

Српски тенисер на терен излази у понедјељак, а први ривал му је Американац Александар Ковачевић.

- Осјећам се добро. Немам никаквих физичких проблема. Имам добро мишљење о Ковачевићу, фин момак, веома талентован. Није играо много на шљаци док је одрастао у САД, али нећу га потцијенити - поручио је Ђоковић и признао да га обарање рекорда додатно мотивише.

(Танјуг)