ФИФА покренула поступак против Србије :: Semberija INFO ::

 

ФИФА покренула поступак против Србије


Фото - Танјуг / АП
Дисциплинска комисија ФИФА покренула је поступак против Фудбалског савеза Србије.

"Због потенцијалних повреда чланова 12 (неприлично понашање играча и службених лица), 13 (дискриминација) и 16 (ред и безбиједност на утакмицама)", наводи се у саопштењу ФИФА.

Након што је покренута истрага против Србије због заставе са мапом Косова и Метохије у српској свлачионици сада се покреће поступак због дуела са Швајцарском.

На мечу Србије и Швајцарске виђено је много буке и инцидената, како прије, тако и током и послије меча, како на терену тако и на трибинама, па чак и ван стадиона гдје је забиљежена туча српских и албанских навијача, преноси Мондо.

На самом терену смо видјели кошкања, првокације са обје стране, а поготово је бурно било у финишу меча када се Гранит Џака сукобио са Николом Миленковићем, Вањом Милинковићем-Савићем и још неколико српских фудбалера. 

Фудбалски савез такозваног Косова који се жалио на то што су пред меч са Бразилом репрезентативци Србије у свлачионици имали заставу са поруком "Нема предаје" жалио се ФИФА и на понашање селектора Драгана Стојковића Пиксија и наших репрезентативаца на мечу са Швајцарском.

Велики број албанских навијача био је на трибинама стадиона, навијао је за Швајцарску због Гранита Џаке, Ђердана Шаћирија и Ардона Јашарија, а неки су и провоцирали српске навијаче.

Велики скандал је испао и око понашања Гранита Џаке који је послије меча носио дрес са презименом Јашарина грудима, али ФИФА је по свој прилици одлучила да га не казни. Чак су и Швајцарци били љути на свог везисту због оваквих провокација, али за сада ФИФА није објавила своју коначну одлуку по овом питању.

Што се тиче Србије, за сада је званично само да су покренуте двије истраге против Србије, једна због заставе са територијом Косова и Метохије и натписом "Нема предаје" у свлачионици и друга због дешавања на мечу Србија-Швајцарска 2. децембра. 


Независне новине