ИЗНЕНАЂЕЊЕ У ОСМИНИ ФИНАЛА МАРОКО СЛАВИ, ШПАНЦИ ИДУ КУЋИ :: Semberija INFO ::

 

ИЗНЕНАЂЕЊЕ У ОСМИНИ ФИНАЛА МАРОКО СЛАВИ, ШПАНЦИ ИДУ КУЋИ


Фудбалери Марока изборили су четвртфинале Свјетског првенства послије велике битке са Шпанијом која је одлучена пеналима након 120 минута игре у којој није било голова.

Јунак сусрета био је њихов голман Боно који је одбранио пенале Солеру и Серхију Бускетсу док је Сарабија погодио стативу па је на крају било 3:0 за Мароканце.

Прво полувријеме било је пуно темпа, али није донијело голове. Обје екипе имале су неколико прилика за постизање голова мада нису успјеле да нађу пут до мреже.

У истом ритму настављено је у других 45 минута. Много трчања с обје стране није било конкретизовано.

Голмани су углавном били незапослени или су имали лагане интервенције мада су Шпанци у судијској надокнади времена имаоли фину прилику за постизање гола из слободног ударца, али се Боно није дао изненадити.

У петом минуту првог продужетка Мароканци су имали најбољу прилику на утакмици када су изиграли шпанску одбрану на малом простору.

Шедира је изашао један на један са Унаи Симоном који је одбранио његов покушај. Минут прије краја другог продужетка, Пабло сарабија погодио је стативу мароканског гола, али лопту послије тога нико није стигао.

Шпански фудбалер Гави постао је најмлађи фудбалер у нокаут фази након Пелеа са Мундијала 1958. године.

(Глас Српске)