Аргентина други четвртфиналиста Свјетског првенства :: Semberija INFO ::

 

Аргентина други четвртфиналиста Свјетског првенства


Аргентина је побиједила Аустралију 2:1 у осмини финала Мундијала у Катару на "Ахмад бин Али" стадиону и пласирала се у четвртфинале планетарног такмичења.

"Гаучоси " су оправдали улогу великог фаворита и у прилично тврдој и драматичној утакмици дошли до тријумфа и тако елиминисали Аустралију са Свјетског првенства.

Лионел Меси је у 35. минуту у својој јубиларној 1000. утакмици у каријери постигао гол из прве праве прилике на утакмици.

Сјајно се снашао капитен Аргентине у казненом простору Аустралије и у гужви послао лопту уз стативу голмана Метјуа Рајана за 1:0.

Ово је први пут да је Меси постигао гол за Аргентину у нокаут фази Мудијала.

На одмор се отишло са минималном предношћу "гаучоса", а онда је у 57. минуту Хулијан Алварез удвостручио предност јужноамеричке репрезентације.

Он је искористио грешку голмана Аустралије и послао лопту у празну мрежу за 2:0.

Међутим , Аустралијанци су се потрудили да гледамо драму у посљедњих 10. минута - готово из ничега, аутоголом Аргентинаца, смањују на 2:1.

Гудвин је шутирао, лопта закачила Лисандра Мартинеза и преварила Емија Мартинеза и"кенгури" су поново били у игри.

У посљедњих десетак минута гледали смо праву драму. Игра се потпуно распламсала, а на обје стране сијевале су шансе.

Ипак , мреже су мировале до посљедњег судијског звиждука Симона Марчињака и"гаучоси" су друга репрезентација која се пласирала у четвртфинале Мундијала у Катару.

Аргентина ће у четвртифиналу играти против Холандије која је данас у осмини финала избацила Сједињене Америчке Државе резултатом 3:1.

(Независне)