"Лопте за Семберију" као подршка семберском фудбалу :: Semberija INFO ::

 

"Лопте за Семберију" као подршка семберском фудбалу


Фудбалски клуб „Радник“ Бијељина у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске иницирао је и данас реализовао пројекат „Лопте за Семберију". О чему се заправо ради?


 
Данас су предсједник Управног одбора ФК "Радник" Недељко Ћорић и помоћник министра за породицу, омладину и спорт, Марио Ђуран подијелили по пет лопти свим фудбалским клубовима са територије града Бијељина који се такмиче у четвртом, петом и шестом рангу такмичења Фудбалског савеза Републике Српске.


 
-Приликом преузимања кормила у ФК "Радник", управа на чијем сам челу је преузела обавезу да од овог клуба направи репрезентацију Семберије. Ово је само један од пројеката путем којих настојимо око Радника окупити све фудбалске клубове из Семберије. Све у интересу младих фудбалских талената са овог подручја", изјавио је Недељко Ћорић, предсједник УО ФК "Радник".
 
Данашњом акцијом нове лопте су добили фудбалери 41 клуба из Семберије.


 
-Од прошле године смо укључени у процес стабилизације највећег фудбалског клуба у Семберији а ево, данашњом акцијом пружамо руку подршке и осталим фудбалским колективима у овој регији која је, то треба нагласити, регија са највећим бројем фудбалских клубова у Републици Српској. Наша подршка фудбалу у Семберији али и спорту уопште ће се наставити и у времену које је пред нама", рекао је Марио Ђуран, помоћник за спорт у Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске. Он је такође најавио да ће, сходно плану овог министарства, у наредном периоду широм Републике Српске бити изграђен велики број терена за мали фудбал, кошарку и одбојку, као и теретана на отвореном, дјечијих спортских игралишта и сличне спортске инфраструктуре.


 
(Семберија инфо)