ДОБАР СТАРТ КОШАРКАША БУДУЋНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

ДОБАР СТАРТ КОШАРКАША БУДУЋНОСТИ


У утакмици 2. кола Првенства БиХ, Кошаркашки клуб "Будућност Пролаб" савладао је  ОКК "Слобода" Тузла резултатом 86:78 (23:16, 20:18, 20:22, 23:22).

Пред испуњеном двораном Гимназије, бијељински кошаркаши су држали предност од самог почетка утакмице. На полувријеме су отишли са предношћу од девет кошева (43:34) да би у наставку одиграли мирно и без проблема утакмицу привели крају.

Ова побједа је посебно важна јер је извојевана пред домаћим навијачима. Након побједе у првом колу у гостима ово је друга у низу а прва на домаћем паркету у најјачем кошаркашком такмичењу у БиХ.

У редовима Будућности посебно су се истакли: Војин Илић са 20 кошева, 3 скока, 1 асистенцијом и 3 украдене лопте, затим Миливоје Божовић са 16 кошева, 10 скокова, 2 асистенције и по 1 украденом лоптом и 1 блокадом и, у суботњем мечу посебно надахнути Лука Јовановић са 14 кошева, 3 скока, 3 асистенције, чак 4 украдене лопте и 2 блокаде. У редовима гостију најефикаснији су били Алмир Хасандић са 26 и Џошуа а Мицах Аарон Скот са 19 кошева.

- Гостима из Тузле честитамо на коректној и борбеној утакмици. Посебне захвале припадају нашим навијачима на подршци током цијелог меча. КК "Будућност Пролаб" у одиграна два кола Првенства БиХ убиљежила је и двије побједе. Наредне седмице очекује нас репрезентативна пауза, а потом наши момци гостују сарајевској "Босни" 19. новембра", стоји у саопштењу КК "Будућност Пролаб" из Бијељине.